MÅ BLI: Arsenal nekter å selge Alexis Sanchez.
MÅ BLI: Arsenal nekter å selge Alexis Sanchez. Foto: Matt Dunham

Wenger innrømmer kontraktstabbe

Arsenal-manager Arsène Wenger tar på seg skylden for uroen som har oppstått rundt klubbens to største stjerner, Alexis Sanchez og Mesut Özil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra kl. 16.45 teller vi ned de siste 100 timene til PL-starten. Se sendingen på Sportskanalen, tv2.no og Sumo!

Arsenal slo Chelsea etter straffespark i søndagens Community Shield, den aller siste testen før Premier League braker i gang med Arsenal-Leicester allerede fredag kveld.

Lagets to største stjerner, Alexis Sanchez og Mesut Özil, var imidlertid ikke med i kamptroppen, og etter kampen fikk naturlig nok Arsène Wenger mange spørsmål om hvorfor.

Den franske manageren avdramatiserte fraværet og forklarte at det hele hadde en naturlig årsak:

– Jeg inkluderte dem ikke fordi de mangler trening, slik som Alexis Sanchez. Mesut fikk en liten kakk på ankelen som hovnet opp, og han kunne ikke trene i går. Det er en liten sjanse for at han spiller på fredag mot Leicester, sier Wenger.

Det har vært spekulert høyt i om at Sanchez er på vei bort fra klubben denne sommeren, mye på grunn av at chileneren kun har tolv måneder igjen av kontrakten med London-klubben. Det samme gjelder Özil, og alle overgangsspekulasjonene vedrørende de to rapporteres å ha skapt uro innad i Arsenal-gruppen. Nå går Wenger langt i å ta på seg skylden for den betente situasjonen.

– Det er opp til oss å skape en positiv atmosfære rundt klubben. Mye (av uroen) har vært skapt som følge av min situasjon. Jeg gjorde kanskje en feil, sier han ifølge Sky Sports.

Nekter å selge

Alexis Sanchez skal ha ønsket seg bort i sommer, men klubben har tviholdt på stjernen og skal være forberedt på å la ham gå gratis neste år, snarere enn å innkassere allerede nå.

– Vi er i en posisjon med sterk økonomi. Sanchez har ett år igjen av kontrakten, og vi er ikke nødt til å tjene penger, sa Wenger om situasjonen tidligere i sommer.

Hovedpersonen selv skal ha sagt dette i juli:

– Jeg vil spille i Champions League, men avgjørelsen er ikke opp til meg. Jeg må vente på Arsenal, sa Sanchez til Radio Sport Chile.

Nå skal chileneren ha belaget seg på å bli i London-klubben i ett år til.