LITEN FARE FOR AVHENGIGHET: Frp tror ikke en økning av innsatsen fra 10.000 til 20.000 kroner vil føre til flere spilleavhengige. Bildet er fra kvinnenes No-Limit Hold'em Championship i World Series of Poker i Las Vegas i 2015. (AP Photo/John Locher)
LITEN FARE FOR AVHENGIGHET: Frp tror ikke en økning av innsatsen fra 10.000 til 20.000 kroner vil føre til flere spilleavhengige. Bildet er fra kvinnenes No-Limit Hold'em Championship i World Series of Poker i Las Vegas i 2015. (AP Photo/John Locher)

Regjeringen vil doble pokerinnsatsen

– Vi har veldig gode kort etter høringsrunden, sier Frps Per Sandberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp går «all in» for en ny pokerlov i Norge.

Partiet vil både doble dagens tillatte maksinnskudd i mesterskap fra 10.000 til 20.000 kroner, og foreslår også å gjøre pokerklubber i Norge lovlig.

Regjeringens høringsfrist til ny pokerlov går ut mandag. Frps nestleder Per Sandberg er ikke bekymret for at de nye reglene skal skape flere spilleavhengige.

– Til og med Lotteritilsynet er enige med oss nå. Det var mange som fryktet det med spilleavhengighet og det som kommer i kjølvannet av den type poker i Norge. Nå ser vi at det er tilnærmet null fare for spilleavhengighet, og de tre NM vi har arrangert på Gardermoen har gått smertefritt, sier Sandberg til Nyhetskanalen mandag morgen.

Ikke beroliget

KrF synes likevel ikke det er noen god idé å doble innskuddsgrensen. Stortingsrepresentant Anders Tyvand er ikke beroliget over Sandbergs forsikring om at risikoen for å bli avhengig er liten.

– Jeg hører Sandberg sier det, men hvis vi hører hva fagmiljøene sier, de som behandler mennesker som lider av spilleavhengighet, så sier de noe helt annet. De sier at også pokerspill kan bidra til avhengighet. Vi vet at det skaper store sosiale problemer. Det rammer ikke bare de som spiller og som har den lidelsen, men det rammer også familiene og ikke minst barna deres.

Større beløp i bridge

Sandberg peker på at Norsk Tipping opererer med en innsatsgrense på 20.000 kroner.

– Da skjønner jeg ikke hvorfor spilleavhengigheten blir noe større gjennom poker enn den blir gjennom Norsk Tipping eller gjennom bridge, der det er betydelig større innsats, eller i sjakk, der millionene strømmer på, sier Sandberg.

Han kaller pokerspillere idrettsfolk som har som mål å bli best mulig i spillet. Tyvand tror derimot at manges motivasjon for å spille poker ikke bare er å bli flinkest mulig i spillet, men å vinne penger.

– Så vet vi at når noen vinner penger, så er det mange som taper penger. Det er det som er vår frykt at det er noen som skal tape mye penger og at det skal skape avhengighet, sier Anders Tyvand.