Solbakken raser etter skandalekamp: – De skal finnes og straffes

Hatoppgjøret mellom Brøndby og FCK endte i skandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sportsnyhetene: Se video fra dramaet over!

Det tok fullstendig fyr på slutten av hatoppgjøret mellom Brøndby og Ståle Solbakkens FC København søndag.

Da Brøndby-debutant Simon Tibbling satte inn 1-0 i kampens siste minutt, svartnet det for FCK-fansen.

Først gikk en sikkerhetsvakt i bakken da rasende fans protesterte mot scoringen, og deretter var det hettekledde menn som trådte frem, skriver bt.dk.

TV-bildene viser hvordan de går til angrep på opprørspolitiet med knyttnever, seter og plastgjenstander, og tvang politiet unna.

– Skal finnes og straffes
Under opptøyene ble kampen avblåst, før den ble gjenopptatt 17 minutter senere. To minutter senere ble den avblåst med 1-0 til Brøndby som sluttresultat.

– Det er kjedelig for klubben og fotballen at det skjer slike ting. Jeg vil gjerne beklage på FCKs vegne. Det er sikkert en grupp som står bak, og de skal finnes og straffes, sier Ståle Solbakken til bt.dk.

– Stemningen blant spillerne er en dobbelt skuffelse. De er både skuffet over resultatet og det som skjedde utenfor banen, fortsetter han.

Etter opptøyene har fire blitt arrestert, og to av dem er anholdt for vold mot politiet, skriver Ekstra Bladet.

RASER: Ståle Solbakken og FCK vil gjøre alt for å finne synderne.
RASER: Ståle Solbakken og FCK vil gjøre alt for å finne synderne. Foto: Claus Bech / NTB scanpix

– Pinlig
FCKs direktør tar også sterk avstand fra volden som utspant seg på Brøndby stadion.

– Det er totalt uakseptabelt og pinlig å oppleve slikt. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg slik, eller å for å angripe politi eller andre på stadion. Det er en skam, og vil vil nå sammen med alle relevante parter gjøre vårt beste for å finne dem som har vært involvert, slik at de kan få sin straff, sier Anders Hørsholt.

Etter fire kamper i den danske superligaen er det Nordsjælland som topper med full pott, mens Brøndby ligger på annenplass med ni poeng.

Tittelforsvarer FCK har kun tatt fem poeng, og trener Ståle Solbakken er nok svært ivrig etter å komme på vinnersporet så raskt som mulig.