DANMARKS YNDLINGER: Men det «kvinnelandsholdet» som det kalles i Danmark skulle få et nytt navn, var ikke resultatet spesielt kreativt. På bildet jubler danskene etter å ha scoret under kvartfinalen mot Tyskland. 
DANMARKS YNDLINGER: Men det «kvinnelandsholdet» som det kalles i Danmark skulle få et nytt navn, var ikke resultatet spesielt kreativt. På bildet jubler danskene etter å ha scoret under kvartfinalen mot Tyskland.  Foto: Tobias Schwarz

Ville gi EM-yndlingene nytt kjælenavn - avstemmingen gikk nok ikke helt etter planen

Danskene skal ikke beskyldes for å være veldig kreative.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17.00: Her følger du EM-finalen mellom Nederland og Danmark

Etter et fantastisk EM, der Danmark har tatt seg til finale mot Nederland, ville Danmarks Radio gjøre stas på fotballheltene ved å gi dem et nytt kjælenavn.

Status quo
Derfor holdt de en avstemming på sine nettsider, der brukerne fikk listet opp en rekke alternativer. Deriblant Nielsen-banden og Powerpigerne.

Alternativet de endte opp med var imidlertid ikke fullt så kreativt. Som DR skriver på sine nettsider:

«Og det nye navn til kvindelandsholdet er... 'Kvindelandsholdet'.»

DR.dk inviterte først brukerne til å komme med forslag, før et panel bestående av tre personer plukket ut kandidatene.

«Og den overraskende vinder var altså et nærmest underspillet bud, renset for pop og oppustet nationalbegejstring,» skriver DR.

Vil kalle det kvinne- og herrelandslaget
31 prosent av brukerne mente imidlertid at «kvinnelandslaget» var et bedre alternativ som kjælenavn på kvinnelandslaget enn de andre alternativene - deriblant Lykke-banden, Powerladies, Powerpigerne, Powerkvinderne, Powergirl, Nielsen-banden og Guldpiger'n.

Blant panelmedlemmene som plukket ut forslagene, likte Lykke Friis spesielt godt «kvinnelandsholdet».

– Det er kanskje et litt konservativt forslag, men de ER jo kvinnelandslaget. Jeg håper at vi fremover kaller landslagene henholdsvis kvinnelandslaget og herrelandslaget, så mennene ikke lenger har patent på å være «landslaget»,