– Det var ikke digg, jeg stivnet som en pinne!

Amalie Iuel fikk det ikke til å stemme i forsøket på 400 meter og klarte ikke ta seg videre til semifinale under friidretts-VM i London søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se løpet i vinduet over. Video med tillatelse fra NRK.

Amalie Iuels spesialdistanse er 400 meter hekk, men 23-åringen ville VM-åpne med 400 meter for erfaringens skyld.

Der løp den norske jenta i heat nummer fire, men etter en god start fikk hun det på oppløpet. Konkurrentene passerte henne fortløpende og hun endte som nummer seks i heatet med tiden 52,55. Det holdt ikke til avansement.

VM-et til Iuel er imidlertid ikke over. Hun har igjen spesialdistansen 400 meter hekk.

Etter målgang var det en positiv Iuel som møtte TV 2, til tross for det skuffende resultatet.

– Det kjentes bra ut i begynnelsen, og så kjente jeg at det gikk litt fort. På oppløpet kjente jeg at: Nå stivner jeg!, sa en andpusten Iuel til TV 2.

– Jeg er fortsatt sliten. Det var ikke digg, jeg stivnet som en pinne!

Hun var imidlertid glad for å ha løpt.

– Jeg hadde håpet på en litt bedre tid, men jeg er utrolig glad for at jeg løp, for nå fikk jeg testet ut banen, og den var svært rask.

– Hvorfor er det viktig?

– Når man løper hekkeløpp er det svært viktig å holde den vanlige rytmen. Går det for fort kan man fort løpe inn i de første hekkene, og det har jeg ikke tenkt til å gjøre igjen, for å si det sånn, sa 23-åringen.

– Fikk du svarene du håpet på?

– Jeg fikk i hvert fall svar på hvordan banen kjennes ut. Jeg er veldig glad for at jeg løp, og jeg lærte mye av det. Nå er jeg enda mer motivert til å løpe i morgen. Nå vet jeg i hvert fall hva jeg ikke skal gjøre!

Salwa Eid Naser fra Bahrain vant heatet til Iuel på 50,57.

– Hun har hatt en vanskelig inngang

Trener Leif Olav Alnes liker det han har sett av utøveren sin fram til VM. Han forsvarer planen om å løpe to distanser på kort tid.

– Jeg tror det skal bli ganske artig. VM er uansett en stor opplevelse, og så har de litt forskjellig utgangspunkt. Amalie har hatt en veldig vanskelig inngang. Hun har konkurrert hver helg siden januar. Det er smått umenneskelig. Men vi får se. Jeg har veldig stor tro på henne, og jeg er nokså sikker på at hennes historie ikke avsluttes i 2017. Det var også hovedgrunnen til at hun løper begge distansene her i mesterskapet for å være sikker på at hun får stille til start så mange ganger som mulig, har treneren sagt til NTB.

Etter fire år som student og friidrettsutøver i USA har den danskfødte 23-åringen blitt norsk statsborger med tilhold i Norge igjen, der hun bodde fra hun var to til hun var 12 år.

(©NTB)