norges største medaljehåp enkelt videre:

Her blir en av Karsten Warholms største konkurrenter disket

Kyron McMaster, med årsbeste i verden på 400 meter hekk, ble disket i forsøksheatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

London/Bergen (TV 2): Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene, en av Karsten Warholms aller argeste VM-konkurrenter på 400 meter hekk, ble disket etter å ha tråkket på linjen i siste sving i sitt forsøksheat.

Se video over! (med tillatelse fra NRK)

Dermed blir det ingen medaljekamp for McMaster, som har årsbeste i verden med tiden 47,80. Han har også den tredje raskeste tiden denne sesongen.

Karsten Warholm, som er Norges aller største medaljehåp under VM i London, tok seg videre til semifinale.

På spørsmål om hva McMaster-diskingen betyr for hans muligheter, svarte Warholm diplomatisk.

– Det får dere synse om. Det er selvsagt en konkurrent mindre, men jeg skulle ønske at når man først er i et VM så skal de beste være med. Det mener jeg faktisk, men jeg regner med han brøt reglene siden han ble disket. Sånn får det bare være, sier Warholm til TV 2.

Kontrollert videre
Warholm har verdens sjette beste tid på distansen i år med sine 48,25. Det var både personlig og norsk rekord.

Søndag var 21-åringen i tet etter 300 meter, men så seg rundt og så at han kunne gå sikkert videre ved å spare krefter. Nordmannen lot Juander Santos og Michael Stigler passere seg, men de fire beste gikk videre, og derfor var tredjeplassen ikke noen nedtur for Warholm. Han løp på 49,50. Santos vant heatet med 49,19.

– Det var en fin gjennomføring. Det var ingen grunn til å stresse med å komme lenger frem. Jeg hadde kontroll på at jeg skulle gå fint videre, sier Warholm til TV 2.

Full pinne i semien
Warholm knuste i juni siden egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87. Det klarte han under et stevne i Florø.

Siden har det gått i slag i slag for norsk friidretts nye storstjerne. Under Bislett Games senket han sin egen rekord på spesialdistansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25. Tre dager senere tok han sin annen strake Diamond League-seier, denne gangen i Stockholm.

Under U23-EM løp Ulsteinvik-gutten inn til gull på 400 meter hekk, mens det ble sølv på 400 meter flatt.

Semifinalen på 400 meter hekk løpes mandag, og der blir det full pinne hele veien.

– Det blir den viktigste runden, der er det mange plasser som skal vekk og bare noen få som går videre. Det blir veldig viktig for meg, sier Warholm.

Finalen er onsdag, forhåpentligvis med en Karsten Warholm på medaljejakt.

(©NTB/TV 2)