Jakob Ingebrigtsen (16) røk ut etter fall

Jakob (16) bommet på det siste hinderet og gikk i bakken. Etter målgang måtte han rett på legesjekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se VM-drømmen ryke over!(Video med tillatelse fra NRK)

Jakob Ingebrigtsen løp i det tredje og siste forsøksheatet. De tre første i hvert heat var direkte kvalifisert til semifinale, men det var også mulig å kvalifisere seg på tid.

For å gjøre det måtte han sette personlig rekord.

Det ble en sekundstrid, men Jakob måtte til slutt se semifinaledrømmen ryke. Han lå på etterskudd, men det hele ble umulig da han falt på det siste hinderet.

Dermed er VM over for denne gang for 16-åringen. Det ble til slutt en 8.-plass på Ingebrigtsen.

UTMATTET: Jakob Ingebrigtsen ble dårlig etter målgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTMATTET: Jakob Ingebrigtsen ble dårlig etter målgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Etter målgang gikk Jakob Ingebrigtsen rett på legesjekk, uten å gi noen intervjuer. Grunnen var at han var helt utmattet og at legene var bekymret for ham.

Etter nærmere en time dukket han opp for å prate med pressen.

– Det var en tung sisterunde, så jeg fikk en del melkesyren i kroppen. Jeg måtte rett og slett ta meg noen minutter for å roe meg ned. Jeg lå bare der inne for å få i meg litt næring, sa unggutten til TV 2.

– Jeg er ikke så veldig skuffet egentlig. Jeg er bare veldig fornøyd med å komme til VM i år. Jeg får dra hjem og trene, men samtidig er jeg ikke hinderløper, så jeg får gjøre det jeg trener for neste gang.

– Kunne det gått hvis du ikke hadde falt?

– Det kunne kanskje det, men jeg visste lenge før det siste hinderet at jeg kom til å tryne! Du kjenner når du får det på hinder, da vet du når du klarer det og ikke. Det kunne gått, men sånn er det.

– Er ikke det surt å vite?

– Jo, men samtidig føler jeg ikke at jeg har noe i en finale å gjøre. For meg er det ekstremt gøy å ha løpt med verdens beste løpere. Det har vært en veldig god opplevelse, sa en smilende VM-debutant til TV 2.

Morten Olsen, pressesjef i Norges Friidrettsforbund, møtte pressen en stund etter målgang. Da hadde hovedpersonen selv fremdeles ikke vist seg:

Han var fryktelig sliten, og ligger på «medical room» nå. Han har ikke mistet bevisstheten eller noe sånt, han er bare dønn sliten. Vi jobber med å få ham på beina igjen nå. Det er ikke grunn til bekymring, sa han til TV 2.

Helt fersk

Dette var kun fjerde gangen 16-åringen løp 3000 meter hinder. Den første gangen han løp kvalifiserte han seg til VM med tiden 8.26,81.

Ingebrigtsen var den yngste til å løpe 3000 meter hinder i VM-sammenheng noensinne og er også den yngste utøveren som deltar i London i år.

Faren, Gjert Ingebrigtsen, sa før løpet at han var overrasket over sønnens prestasjoner.

– Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle løpe så fort som 8.26,81 som er tiden han kvalifiserte seg inn i mesterskapet på. Jeg hadde sett for meg 8.40-8.45 kanskje? Men det viser at han har relativt bra hindertaktikk, sa han til NTB.

16-åringens deltakelse i VM har vært omdiskutert lenge, og bare dagen før det braket løs innrømmet faren overfor TV 2 at det kunne slå dårlig ut.

– Ja, det er klart at det er fare for at anledningen blir altfor stor for ham. Ungdommen føler seg litt som kongen på haugen. Ingenting biter på. Men når du står på startstreken og jubelen går i taket...og med trykket fra 60 000 på tribunen...det gjør noe med deg. Men vi får se. Det er fint at han får oppleve det nå og bli ferdig med den biten. Han er jo veldig tidlig ute! Det blir spennende å se hvordan det slår ut, sa Gjert Ingebrigtsen til TV 2 fredag.