SIKTER MOT STJERNENE: Men Gjert Ingebrigtsen er åpen for at det kan være for tidlig å la sønnen Jacob (16) delta i et verdensmesterskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIKTER MOT STJERNENE: Men Gjert Ingebrigtsen er åpen for at det kan være for tidlig å la sønnen Jacob (16) delta i et verdensmesterskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pappa Ingebrigtsen ikke trygg på VM-beslutningen: – Det kan bli altfor mye for ham

Men Gjert og Henrik Ingebrigtsen gjør alt for at en «lykkelig uvitende» Jacob Ingebrigtsen skal håndtere anledningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LONDON (TV 2 Sporten): Tidlig søndag springer Jacob Ingebrigtsen 3000 meter hinder i VM.

16-åringens deltakelse har vært omdiskutert lenge, og bare dagen før det braker løs innrømmer faren at det kan slå ut feil.

– Ungdommen føler seg litt som kongen på haugen

– Ja, det er klart at det er fare for at anledningen blir altfor stor for ham. Ungdommen føler seg litt som kongen på haugen. Ingenting biter på. Men når du står på startstreken og jubelen går i taket...og med trykket fra 60 000 på tribunen...det gjør noe med deg. Men vi får se. Det er fint at han får oppleve det nå og bli ferdig med den biten. Han er jo veldig tidlig ute! Det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier Gjert Ingebrigtsen.

Gjert og brødrene bor på det norske lagets hotell i London, og rett over gaten bor det mer familie og venner av familien. I tillegg kommer mamma Ingebrigtsen til London lørdag.

Målet: å gjøre alt så normalt som mulig før den store dagen.

– Vi gjør som vi pleier. Vi prøver å være så alminnelige som mulig og ufarliggjøre situasjonen. Vilar han få fred og ro. Vi skal på stadion senere lørdag og se på semifinalene på 100 meter. Da får han kjent litt på trykket, forteller faren.

– Kan man forberede 16-åringer på stemningen 60 000 tilskuere lager, eller må man ta det som det kommer?

– I utgangspunktet må man ta det som det kommer. Det er vanskelig å forberede seg på sånt.

– Er du trygg på at det var riktig å ta han med til VM?

– Det vil vi se på reaksjonen og resultatet etterpå. Vi er veldig spente, og vi stiller ikke forventninger til han prestasjonsmessig her nede.

– Han er lykkelig uvitende om hva som venter

Selv om det ikke er forventninger til ham rent resultatmessig, er far og sønn likevel samstemte i at formen aldri har vært bedre.

– Man gruer seg alltid litt før så store arrangementer. Men jeg gleder meg til å løpe. Jeg har ventet i mange dager nå. Men jeg har havnet i et veldig tøft «heat», så det blir ikke akkurat enkelt å komme til finale, selv om jeg er i min beste form, sier Jacob.

Jacob vil nødig si hvilke resultatmål han har satt seg, men, skal vi tro faren, er de ganske høye.

– Han har store forventninger til egen prestasjon. Men det er fordi han er lykkelig uvitende om hva som venter. Sånn er det, og det er kanskje greit. Så får man tid til å reflektere etterpå, sier Gjert, og legger til:

– Det fysiske er ikke det viktigste for ham. Det er ikke det som vil avgjøre om han går videre eller ikke. Han er sterk nok til å gå til finale, mener jeg.