HYSTERISK TABBE: Plutselig dukket Roar Strand opp i rollen som NFL-legenden Morten Andersen.
HYSTERISK TABBE: Plutselig dukket Roar Strand opp i rollen som NFL-legenden Morten Andersen. Foto: Skjermdump: NFL

sjekk den kjempetabben:

Her presenteres Roar Strand i NFLs Hall of fame (!)

Det norske landslaget, med Roar Strand i hovedrollen, dukket opp da danske Morten Andersen ble presentert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da danske Morten Andersen (56) skulle presenteres i NFLs Hall of fame gikk ikke alt helt etter planen.

– Han hadde kanskje ikke spilt amerikansk fotball i det hele tatt, om det ikke var for et tilfeldig møte som utvekslingsstudent. Fotballspilleren fra Danmark sparket for første gang en amerikansk fotball da han gikk på high school, sies det i presentasjonen.

I bakgrunnen dukker det plutselig opp et uventet bilde. Det er av det norske fotballandslaget, med profiler som blant annet Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, John Carew og Tore André Flo.

Så er det én mann som fremheves – det er Rosenborg-legenden Roar Strand som blir fremhevet og feilaktig presentert som Morten Andersen.

Se tabben:

Blant de som lar seg overraske er Roar Strands kone, Siri Marte Hollekim-Strand.

Hvordan Strand havnet der er ikke godt å si, men for Rosenborg-fans vil nok Roar Strand og «Hall of fame» neppe høre feil ut uansett. Fra 1990 til 2010 tok Strand 16 ligatitler med RBK, noe som er rekord.

RBK-fansen kalte Strand for «Supermann», men at han samtidig som han hanket inn titler på løpende bånd for Rosenborg skulle spilt seg til legendestatus i NFL er nok i overkant selv for ham.

Morten Andersen spilte hele 25 sesonger i NFL, og er den andre rendyrkede kickeren som innlemmes i Hall of fame. Den første var norske Jan Stenerud.

I løpet av sin lande NFL-karriere spilte Andersen for New Orleans Saints, Atlanta Falcons, New York Giants, Kansas City Chiefs og Minnesota Vikings.