MÅ VENTE: Neymar får ikke debutert for PSG på lørdag.
MÅ VENTE: Neymar får ikke debutert for PSG på lørdag. Foto: Michel Euler

Neymar nektes PSG-debut

Den franske ligaen har ennå ikke mottatt de nødvendige papirene fra La Liga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skapte store overskrifter torsdag da La Liga nektet Neymar og Paris Saint-Germain å løse ut utkjøpsklausulen på 222 millioner euro.

Det hele løste seg likevel relativt fort og Neymar ble offentliggjort som PSG-spiller senere samme kveld.

Lørdag skal han vises fram for klubbens tilhengere i forbindelse med klubbens hjemmekamp mot Amiens i den franske serieåpningen, og på pressekonferansen fredag utelukket ikke Neymar at kunne spille.

– Jeg er sulten på å spille. Om jeg kan spille i morgen? Hvorfor ikke!

Nå viser det seg at La Liga nok en gang har stukket kjepper i hjulene for brasilianeren. Den franske ligaen hevder nemlig at de ennå ikke har mottatt de nødvendige overgangspapirene fra La Liga, som de trenger for å registrere Neymar.

Ifølge franske medier gikk fristen for å registrere nye spillere for denne serierunden ut natt til lørdag.

Dermed kan ikke verdens dyreste spiller debutere mot Amiens, slik både han og klubben nok hadde ønsket.

La Liga nektet opprinnelig å ta imot pengene fra PSG fordi de mente avtalen brøt med UEFAs Financial Fair Play-regler. De kunne imidlertid ikke hindre Neymar i å terminere kontrakten med Barcelona.

– Klubben vil gi UEFA detaljene om det som har skjedd, slik at de kan avgjøre de disiplinære ansvar som kan oppstå i denne saken, skrev Barcelona etter at Neymar hadde løst ut utkjøpsklausulen sin.

Solgt mer enn 10 000 drakter

BBC skriver at Neymar likevel vil bli presentert for fansen før kampen på Parc des Princes.

Danske Ekstrabladet melder at kampen har blitt forskjøvet med ett kvarter for å gi rom for den ekstraordinære presentasjonen.

Samme avis skriver også at det allerede er blitt solgt mer enn 10 000 drakter med Neymar på ryggen i den franske hovedstaden. Med en gjennomsnittspris på rundt 950 kroner per drakt er det god butikk for PSG, selv om de selvfølgelig har en lang vei å gå før de har dekket inn overgangen på rundt 2,1 milliarder kroner. Inntjeningen for draktene skal også deles med draktleverandøren Nike.

Etterspørselen har faktisk vært så stor at klubben har sett seg tvunget til å komme med restriksjon på salget: Fansen har inntil videre kun lov til å kjøpe én drakt hver.