Det er ferietid for USAs president Donald Trump.

Fredag tok presidenten sommerferie, og ifølge The Washington Post er planen å bruke mye tid på sin egen golf-resort i Bedminster, New Jersey.

– «God arbeidsmoral»

Donald Trump tar til sammen ut 17 dager ferie i sitt første år som sittende president, på et tidspunkt hvor presidenten unektelig har nok av arbeidsoppgaver.

Russland-etterforskningen, innføring av nye helsereform, forholdet til Nord-Korea og voldsomme utskiftninger i staben er noe av det Trump tar ferie fra.

Avisen har regnet ut at han i slutten av august til sammen vil ha tatt ut tre ganger så mye ferietid som det Barack Obama tok sitt første år som president.

Trump har hittil i år allerede rukket å bruke mye av sin fritid på sine golfbaner rundt om i landet.

Men tilbake i 2011, da Trump var langt unna sin politiske karriere, var han ikke nådig mot Barack Obama og hans valg av ferie.

På Twitter gikk Trump hardt ut.

– Barack Obama spilte golf i går. Nå skal han på en ti dager lang ferie på Martha's vingård. God arbeidsmoral, skrev Trump 15. august 2011.

Den 17 dager lange ferien til Trump er nesten dobbelt så lang som den Obama tok i august første året han satt som president.

Trumps 11 turer

I 2010 undersøkte nettstedet Factcheck.org hvor mye tid daværende president Obama brukte på ferie. I tillegg til sommerferien på Martha's Vineyard reiste Obama på helgetur med familien to ganger det første året.

Obama var borte fra kontoret 15 dager.

Under valgkampen uttalte Trump i et intervju med 60 Minutes at han ikke kom til å ha tid til å ta lange ferier.

– Det er så mye som skal gjøres, så jeg kommer ikke til å ta lange ferier, sa Trump.

Men hittil i år har altså Trump reist 11 ganger til sine golf-resorts. Noen av turene har inkludert noe jobb, men mange har vært rene rekreasjonsturer.

– Jeg kommer sjeldent til å forlate Det hvite hus, for det er så mye jobb. Jeg kommer ikke til å være en president som tar ferie. Jeg vil ikke være en president som tar fri, sa Trump under valgkampen i fjor, skriver CNN.

Ifølge Washington Post har Trump, etter august er over, vært borte fra Det ovale kontor 53 dager. På samme tidspunkt hadde Obama vært borte 15 dager.

Gjentatte ganger har Trump kritisert Obama, nettopp for å ta lange ferier og bruke mye tid på golf.

– Kan du tro det! Med alle problemer og utfordringene USAs president, Barack Obama står overfor, så bruker Obama dagen på golfbanen. Verre enn Carter! skrev Donald Trump på Twitter 13. oktober 2014.

Hittil i år har Trump spilt 33 runder golf. Barack Obama hadde i slutten av august spilt 17 runder.