Her holder alt på å gå galt for superstjernen

Mo Farah sikret et enormt populært gull på hjemmebane, men på sisterunden spente han neste bein på seg selv.

Video med tillatelse fra NRK.

Friidrettens langdistansekonge Mo Farah åpnet verdensmesterskapet på hjemmebane med å vinne en oppskriftsmessig gullmedalje på 10.000 meter fredag.

Men det holdt på å gå galt ut på sisterunden. Farah var ustø flere ganger i løpet av første sving, og den andre gangen spente han nesten bein på seg selv.

Briten var på vei hodestups i tartandekket, men fikk berget seg inn med en fot på innsiden av banen.

Siste VM

Det får neppe noen konsekvenser, og dermed vant Mohammed «Mo» Farah for annen gang på rad både 5000 og 10.000 meter under OL i Rio og var storfavoritt foran den sistnevnte distansen på hjemmebane på åpningsdagen av VM på hjemmebane.

34-åringen har sagt at han legger opp banekarrieren etter VM i London.

– Det var fantastisk. Jeg måtte få hodet på rett plass, og jeg var ganske følelsesladet når vi startet. Jeg måtte komme i sonen, sier Farah til BBC etter løpet.

– Det var ikke et lett løp, men for en måte å avslutte karrieren min i London. Det er spesielt.

Kontrollert åpning

Briten åpnet kontrollert og lot konkurrentene sette tempoet i tet på de første rundene, før han begynte å flytte seg, samtidig som han oppildnet publikum.

Med fire runder igjen var veteranen oppe og tok teten for første gang.

Farah kontrollerte så konkurrentene og med 100 meter fosset han fram og vant overlegent på 26.49,51. Joshua Kiprui Cheptegei fra Uganda tok sølvet, mens Paul Kipngetich Tanui fra Kenya sikret bronsen.

Det var Farahs sjette VM-gull. Han har fire OL-gull og fem EM-gull.

Farah har vunnet gull på både 5000 og 10.000 i VM-sammenheng helt siden 2011-VM i Daegu, hvor han måtte nøye seg med sølv.

(©NTB/TV 2 Sporten)