TATTOO-TABBE: Mark Cropps ansiktstatovering ble til under en fyllekule på hjemmebrent i fengsel.
TATTOO-TABBE: Mark Cropps ansiktstatovering ble til under en fyllekule på hjemmebrent i fengsel. Foto: Caters News Agency

Mann med skrekktatovering har endelig klart å få seg jobb

Mark Cropp (19) fryktet at den gigantiske tatoveringen ville gjøre ham permanent arbeidsledig – nå har lykken snudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tenåringen Mark Cropp fra New Zealand ble verdenskjent etter et intervju med NZ Herald i juli. Årsaken var hans noe uvanlige tatovering i ansiktet og en jobbannonse på Facebook.

19-åringen var overbevist om at tatoveringen, som dekker kinnene, haka og munnen med påskriften «DEVAST8», var årsaken til at han ikke hadde fått jobb hittil.

– Kyllingene bryr seg ikke

Nå har han ifølge nettstedet Metro, fått seg jobb som kyllingpasser.

– Han sa «kyllingene bryr seg ikke om ansiktet mitt, de bryr seg ikke om jeg har en tatovering eller ikke, sier den 24 år gamle kjæresten Taneia Ruki til nettstedet.

Hun forteller at han er kjempefornøyd med å ha fått seg jobb.

– Endelig kommer vi oss videre. Jeg har blitt vant til tatoveringen hans, så jeg bryr meg ikke om han beholder den, avslutter hun.

Søkte jobb på Facebook

Cropp hadde prøvd flere rekrutteringsfirmaer, men opplevde at de som møtte ham lo og gjorde narr av utseendet hans. Derfor gikk han ut med en søknad og bilde av seg selv på Facebook, i håp om at noen ville ansette ham på tross av tatoveringen.

– Jeg vil jobbe, men det er én ting som hindrer meg, og det er tatoveringen i ansiktet mitt. Jeg har ingen CV ennå, men jeg har jobbet hos en mursteindistributør samt hos en skraphandler. Keen på en jobb eller arbeidsgiver som vil ansette meg , skrev han ifølge The Telegraph.

Resultat av fyllekule i fengsel

Tatoveringen var et resultat av en fyllekule på hjemmebrent i fengsel – med broren som tatovør.

– Da vi allerede var i gang, tenkte jeg at det var for seint å snu, sa han til NZ Herald.

Tatoveringsjobben skal ha tatt omlag ni timer.

– Jeg skulle ønske jeg hadde stoppet det da kun omrisset var lagd for å være helt ærlig.

Cropp sonet en toårig fengselsstraff etter å ha truet en turist med kniv under en dophandel som 17-åring. Ifølge Cropp var dophandelen et desperat forsøk på å skaffe penger til kjæresten Taneia Ruki (24) og det da ufødte barnet deres.

Vil ikke fjerne tatovering

Med alle medieoppslagene, fikk han også et tilbud om å få fjernet tatoveringen gratis hos firmaet Sacred Laser. Dette takket han opprinnelig ja til, men har nå endret mening, ifølge NZ herald.

Etter å ha vært gjennom én behandling og fjernet åttetallet i «DEVAST8», opplyser nettstedet fredag om at han ikke ønsker å gjennomføre behandlingen.

– Han ønsker ikke å fjerne mer av tatoveringen, da han kun ønsket en jobb, skriver paret i en tekstmelding til NZ Herald, og legger til at han ikke lenger ønsker å figurere i media.