TØFF MOTSTAND: Rosenborg får tøff motstand på veien til Europaligaen.
TØFF MOTSTAND: Rosenborg får tøff motstand på veien til Europaligaen. Foto: Wold, Ole Martin

Verst tenkelig trekning for Rosenborg

Rosenborg møter forrige sesongs Europaliga-finalist Ajax i play-off til Europaligaen. – Marerittrekning, sier Jesper Mathisen.

Rosenborg får knalltøff motstand i play-off til gruppespillet i Europaligaen.

De møter nederlandske Ajax som kom helt til finalen i fjorårets Europaliga. Der tapte de som kjent mot Manchester United.

Ajax røk i likhet med Rosenborg ut i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde. Nederlenderne røk ut på bortemål mot franske Nice etter å ha spilt 3-3 sammenlagt.

Oppgjørene vil spilles 17. og 24. august. Rosenborg har fordelen av å spille hjemmekamp sist.

Vinneren sammenlagt vil være klar for gruppespillet.

–Marerittrekning

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen legger ikke skjul på at dette var en marerittrekning for trønderne.

– Det var det verste laget de kunne fått. De møter nå et lag som var i finalen i fjor og som har vært et meget godt lag i europeisk fotball i veldig mange år. De har vært i verdensklasse på det å utvikle unge, spennende spillere. Av de klubbene som Rosenborg kunne trukket, var de det verste, det er det ingen tvil om, sier Mathisen til TV 2.

– Rosenborg er ikke sjanseløse, men Ajax er klare favoritter. Om Celtic var klare favoritter sist, så er Ajax veldig klare favoritter nå.

Han mener likevel at det ikke er grunn til å henge med hodet, og at Rosenborg må utnytte det faktum at de nå spiller uten press.

– Det er en gøy utfordring for RBK, og de har alt å vinne. Jeg håpet på en enklere trekning, men det blir veldig underholdende å følge dette oppgjøret. Man får ikke en tøffere utfordring. Nå må Rosenborg finne seg i å være outsidere nok en gang, men de kan spille uten press.

– Vi får bare krysse alle fingre og tær om at de kan gå videre, for det trenger norsk fotball. Men det skal holde hardt, avslutter Mathisen.

Før trekningen var det kjent at trønderne kunne møte ett av disse lagene: Ajax, Fenerbahçe, Ludogorets, BATE Borisov, Dinamo Zagreb eller Maccabi Tel Aviv.

Tidligere i dag ble det klart at Rosenborgs overmenn Celtic skal møte Astana fra Kasakhstan i playoffen til Mesterligaen.

FC Midtjylland, hvor Alexander Sørloth og Gustav Wikheim spiller, skal møte Apollon Limassol fra Kypros.