Neymar: – Det er trist at folk tenker jeg er motivert av penger

Neymar ble presentert på en pressekonferanse fredag, og utelukker ikke at han debuterer lørdag.

Se Neymars emosjonelle forklaring på sjokkovergangen over!

Neymar ankom fredag Paris for å ta fatt på livet som verdens dyreste fotballspiller. «Han er kommet!», tvitret Paris Saint-Germain.

«Il est arrivé!» var teksten på den franske klubbens twitterkonto over bilder av brasilianeren på vei ut av en privatjet. Noen minutter senere kom en versjon på engelsk, alt med emneknaggen «#BemvindoNeymarJR».

«Bemvindo» betyr velkommen på portugisisk.

PSGs pengesterke eiere la 222 millioner euro (2,1 milliarder kroner) på bordet for å utløse utkjøpsklausulen i Neymars kontrakt, og dermed la han Barcelona-tiden bak seg. Overgangssummen er over dobbelt så høy som den tidligere verdensrekorden.

Kan debutere lørdag
Etter ankomsten til Le Bourget-flyplassen ble han fraktet i en bilkortesje mot sentrum i den franske hovedstaden, der han ble presentert under en pressekonferanse på Parc des Princes tidlig fredag ettermiddag.

– Jeg kan ikke i beskrive det jeg føler nå. Jeg gleder meg til å trene, spille og nå målene mine her i Paris, sier Neymar.

Lørdag skal han vises fram for klubbens tilhengere i forbindelse med klubbens hjemmekamp mot Amiens i den franske serieåpningen, og han utelukker ikke at han blir å se på banen.

– Jeg er sulten på å spille. Om jeg kan spille i morgen? Hvorfor ikke!

NUMMER 10: Neymar og Nasser Al-Khelaifi holder opp drakten brasilianeren skal ikle seg de fem neste årene.
NUMMER 10: Neymar og Nasser Al-Khelaifi holder opp drakten brasilianeren skal ikle seg de fem neste årene. Foto: Michel Euler

– Det er trist
Neymar benekter at han dro fordi han ikke likte å spille andrefiolin til Lionel Messi, at han rett og slett ikke var stor nok stjerne i Barcelona.

– Nei, det påvirket ikke beslutningen min. Jeg ønsket å komme til Paris fordi jeg ville ha en ny utfordring. Det er ikke fordi jeg ikke følte med som den store stjernen i Barcelona, jeg trivdes veldig bra der,

– Det var en av de vanskeligste beslutningene jeg har tatt. Jeg var i en flott klubb som jeg elsker, og har gode venner der. Det var ikke lett i det hele tatt. Jeg måtte tenke igjen og igjen på hva jeg ville oppnå. Jeg forlater veldig gode venner, men slik er fotballen. Det går fort, og du får venner i alle lag du spiller for, sier han.

Nå gleder han seg til å møte sine nye venner.

– Jeg snakket med de brasilianske spillerne her i PSG og de var veldig glade for å få meg hit. Jeg føler meg som hjemme allerede, sier 25-åringen.

Brasilianeren går hardt ut mot de som mener han lar seg motivere av penger.

– Det jeg kan si er at de ikke vet noe om mitt privatliv. Jeg var aldri motivert av penger. Jeg tenker på å være lykkelig. Jeg fulgte hjertet mitt. Hadde jeg gått for pengene kunne jeg vært i et annet land. Det er trist at folk tenker det, sier han.

– Han er ikke dyr
PSG-styreformann Nasser Al-Khelaifi mener overgangen betaler seg selv.

– Jeg mener han ikke er dyr, fordi jeg er sikker på at merkevaren Neymar vil gjøre at vi vil tjene mer penger enn vi betalte, sier han på pressekonferansen.

Al-Khelaifi kommer også med klar melding til de som mener PSG bryter financial fairplay-reglene.

– Med FFP har vi vært transparente hele veien, og det vil vi fortsette med. Det er ikke noen problemer. Jeg har et godt team med meg, som tenker på det dag og natt. De som tenker på det kan gå å ta seg en kopp kaffe og slutte å bekymre seg, sier han.

Det er blitt spekulert i at PSG hadde kreative løsninger på hvordan de skulle omgå FFP-reglementet. Blant annet ble det hevdet at brasilianeren ville få 300 millioner euro for å bli ambassadør for Qatar-VM, og deretter betale sin egen utkjøpsklausul. Det benekter PSG-lederen.

– Det var ikke Neymar som betalte utkjøpsklausulen, det var oss. Dette er mellom PSG og Barcelona, sier han.

– PSG verdt 500 millioner dollar mer
Neymar har fått en femårskontrakt med Paris Saint-Germain, og klubben har allerede begynt å hente inn igjen noen av pengene som er investert i hans astronomiske overgangssum og lønn.

Fransk TV viste hundrevis av PSG-tilhengere som sto i kø utenfor klubbens supporterbutikk på Champs-Élysées for å kjøpe de første PSG-trøyene med Neymars navn og nummer 10. Trøyene koster 155 euro, nær 1500 kroner.

Al-Khelaifi hevder overgangen allerede har sørget for en massiv økning i PSGs verdi.

– Før vi kjøpte Neymar var klubbens verdi på en milliard dollar. I dag er den 1,5 milliarder dollar, sier han.

En økning i verdien på 500 millioner dollar tilsvarer 3,94 milliarder kroner.

(©NTB)