STORFILMER: Marcus & Martinus- Sammen om drømmen, Børning 2 og Kongens nei er de tre finalistene til Folkets Amanda.
STORFILMER: Marcus & Martinus- Sammen om drømmen, Børning 2 og Kongens nei er de tre finalistene til Folkets Amanda. Foto: TV 2/Fotomontasje

Her er de tre finalistene til Folkets Amanda

Du bestemmer hvem som vinner!

SISTE: Avstemningen er nå avsluttet!

Årets Amanda-utdeling går av stabelen lørdag 19. august, der norsk film som vanlig hylles flere dager til ende i filmbyen Haugesund. Showet sendes direkte på TV 2.

For ellevte gang ønsker Den norske filmfestivalen velkommen til avstemning for prisen Folkets Amanda.

Nå er det duket for finalerunden og du er med og bestemmer hvilken av de tre ovennevnte storfilmene som går av med seieren i Haugesund under årets Amanda-show, 19. august.

Vinneren kåres under showet og du kan avgi din stemme helt inntil fredag 18. august.

Her kan du få et lite gjensyn med de tre finalistene:

SAMMEN OM DRØMMEN

Sammen om drømmen er historien om to tvillingbrødre som er villig til å ofre alt for hverandre og musikken. Det er et nært og usminket portrett av Marcus og Martinus hvor vi får ta del i de avgjørende øyeblikkene i guttenes reise mot stjernene. Dokumentaren er laget av Daniel Fahre.

BØRNING 2

Da Roy Gundersen slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp, er han fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner. Det går sånn passe bra. I rollene møter vi blant andre Anders Baasmo Christiansen, Otto Jespersen og Henrik Mestad. Filmen er regissert av Hallvard Bræin.

KONGENS NEI

Kongens Nei er regissert av Erik Poppe og handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden:

Amandaprisutdelingen ser du på TV 2, lørdag 19. august kl. 21.40.