SISTE HINDER: Play-off er siste hinderet før gruppespillet.
SISTE HINDER: Play-off er siste hinderet før gruppespillet. Foto: Soeren Stache

Knalltøff trekning for Liverpool

Liverpool skal møte Håvard Nordtveits Hoffenheim i play-off til Mesterligaen.

Liverpool møter Hoffenheim fra Tyskland i play-off til gruppespillet i Mesterligaen. Det ble klart etter trekningen i Nyon, Sveits fredag.

Kampene spilles 15./16. august og 22./23. august. Liverpool har fordelen av å spille hjemmekamp sist.

Dermed blir det et gjensyn med Liverpool for norske Håvard Nordtveit som forlot West Ham for Hoffenheim tidligere i sommer. Det blir også et gjensyn med gamle lagkamerater for Liverpools brasilianske angriper Roberto Firmino som ble solgt til Liverpool fra nettopp Hoffenheim.

Hoffenheim er ledet av Julian Nagelsmann på bare 29 år. Klubben havnet på en imponerende fjerdeplass i Bundesligaen sist sesong, og var ett av de tøffeste lagene Liverpool kunne ha trukket.

Nagelsmann ble tidenes yngste trener i Bundesliga da han fikk hovedansvaret for Hoffenheim i februar 2016.

– Det er alderen som gjør ham unik. Han er en moderne trener som har tatt med seg de gode tingene fra de tyske toneangivende trenerne. Han er flink til å variere presshøyde og plassere spillerne rundt på banen. Han er litt som Pep Guardiola, sa Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer tysk fotball for Eurosport, til TV 2 tidligere i år.

Klubben lå på 17. plass da den unge treneren tok over, sju poeng fra trygg grunn. Med sju seire på de 14 resterende kampene unngikk laget nedrykk med knapp margin.

Liverpool var i gruppen av lag som ikke vant sine ligaer, men var likevel seedet etter sin fjerdeplass i forrige sesongs Premier League.

Øvrig trekning

Qarabag - København

APOEL - Slavia Praha

Olympiakos - Rijeka

Celtic - Astana

Hapoel Beer-Sheva - Maribor

Istanbul Basaksehir - Sevilla

Young Boys - CSKA Moskva

Napoli - Nice

Sporting Lisboa - Steaua Bucuresti.

Det blir mange oppgjør som inkluderer nordmenn.

FC København, med Ståle Solbakken og Tom Høgli, møter Qarabag fra Aserbajdsjan, mens Per-Egil Flo og hans Slavia Praha møter kypriotiske APOEL Nikosia.

Omar Elabdellaouis og Tarik Elyounoussis Olympiakos møter kroatiske Rijeka, mens Kristoffer Ajers Celtic må reise til Kasakhstan for å møte Astana over to kamper.