JACK OG ROSE: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet abvildet på Golden Globe Awards i 1998.
JACK OG ROSE: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet abvildet på Golden Globe Awards i 1998. Foto: NTB/AP Photo/Mark J. Terrill

Dette gjør Titanic-skuespillerne i dag

Det har gått 20 år siden Titanic slo alle rekorder. Slik har det gått med stjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i år hele 20 år siden filmen Titanic for første gang rullet over lerreter verden over.

Den ble belønnet med overveldende 14 Oscar-nominasjoner, og stakk av med elleve priser – blant annet for beste film og beste regi.

Katastrofefilmen, regissert av James Cameron, var den første til å få en omsetning på over én milliard dollar. Titanic beholdt førsteplassen helt frem til Avatar slo rekorden i 2010 – også den signert Cameron.

Skipet som ikke kunne synke

Et par timer over midnatt den 15. april 1912 sank skipet som ikke kunne synke. To timer og 40 minutter etter å ha støtt på et isfjell var havariet et faktum. RMS Titanic skulle frakte omlag 2200 passasjerer, hvorav 31 nordmenn, fra Southampton i England til New York i USA. 1500 personer omkom under forliset. Kun 705 overlevde den skjebnesvangre natten, ti av dem norskættede.

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, da henholdsvis 23 og 22 år gamle, kapret hovedrollene i den spektakulære dramatiseringen av jomfruturen.

Leonardo DiCaprio (Jack Dawson)

DiCaprios karriere tok fullstendig av etter rollen som fattiggutten Jack Dawson. Siden 1997 har han spilt i tonnevis av publikumsfavoritter som «The Beach», «The Departed», «Gangs of New York», «Blood Diamond» og «The Revenant». For sistnevnte fikk han sin første og etterlengtede Oscar-statuett. Skuespilleren brukte takketalen til å rette søkelyset mot klimaproblemene. DiCaprio har blitt FN-ambassadør i klimadebatten og lagd dokumentar om global oppvarming. Han har også datet vakre supermodeller, men fortsatt ikke funnet sin «Rose».

FØR OG NÅ: Leonardo DiCaprio. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/Stella Pictures
/Paramount
FØR OG NÅ: Leonardo DiCaprio. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/Stella Pictures /Paramount

Kate Winslet (Rose Dewitt Bukater)

Winslet ble raskt en av Hollywoods største skuespillere etter rollen som rikmannsdattera Rose Dewitt Bukater. Elleve år etter Titanic vant hun sin første Oscar for filmen «The Reader», og fikk senest i 2016 en Golden Globe-statuett for beste birolle i filmen om Steve Jobs. Winslet er gift med forettningsmannen Ned Rocknroll og sammen har de tre barn. Da paret giftet seg var det Leonoardo DiCapro som fulgte bruden opp kirkegulvet.

Winslet og DiCaprio har beholdt det nære vennskapet siden 1997.

– Det har gått 20 år, men alle får fortsatt et stort kick av å se oss sammen. Det er faktisk ganske søtt, sa Winslet da hun i fjor gjestet talkshowet til Jimmy Kimmel.

FØR OG NÅ: Kate Winslet. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/Stella Pictures/Paramount
FØR OG NÅ: Kate Winslet. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/Stella Pictures/Paramount

Frances Fisher (Ruth Dewitt Bukater)

Fisher spilte den snobbete og narsissistiske moren til Rose som kun var opptatt av status. Hun har siden Titanic spilt i mange filmer, blant annet «Laws of Attracion» med Julianne Moore og «Woman in Gold» med Ryan Renolds. 65-åringen har barn med Hollywood-legenden Clint Eastwood. De to var et par i seks år tidlig på nittitallet. Fisher er politisk engasjert og støttet Bernie Sanders' presidentkampanje.

NÅ: Frances Fisher avbildet i februar 2017. Foto: AFP Photo/Frederic Brown
NÅ: Frances Fisher avbildet i februar 2017. Foto: AFP Photo/Frederic Brown

Billy Zane (51) (Caledon Hockley)

Rose sin grusomme og velstående forlovede Cal ble spilt av Billy Zane. Fire år etter Titanic dukket han opp i «The Beliver» med Ryan Gosling. I 2016 spilte Zane seg selv i Ben Stillers «Zoolander 2». Han har også hovedrollen i TV-serien «The Deep End».

Billy Zane. Foto: Stella Pictures/Martin Sloan/20th Century Fox
Billy Zane. Foto: Stella Pictures/Martin Sloan/20th Century Fox

Kathy Bates (Molly Brown)

Kathy spilte den nyrike Molly Brown. Da hun fikk rollen var Bates allerede eier av en Oscar-statuett. I 2008 spilte hun i «Revolutionary Road» sammen med både Kate Winslet og Leonardo DiCaprio. Bates er også å se i den kjente skrekk-serien «American Horror Story». Skuespilleren ble i 2003 diagnostisert med eggstokkreft, og hun fikk brystkreft i 2012, men nå er Kathy «unsinkable» Bates kreftfri.

NÅ: Kathy Bates. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP
NÅ: Kathy Bates. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Bill Paxton (Brock Lovett)

Da han trådte inn i rollen som Brock Lovett var Paxton allerede kjent fra suksesser som «Aliens», «Apollo 13» og «Terminator». I 40 år hadde skuespilleren og regissøren en blomstrende karriere i filmbransjen. Paxton er også kjent for å være kun en av to skuespillere som er drept av tre store science fiction-skurker på lerretet. Dette skjedde i filmene «Terminator», «Predator 2» og «Aliens».

Den amerikanske skuespilleren døde etter komplikasjoner i forbindelse med en operasjon i februar 2017. Han etterlot seg kone og to barn.

Bill Paxton avbildet 11. februar 2017 i California.
Bill Paxton avbildet 11. februar 2017 i California. Foto: Getty Images/AFP/Paras Griffin

Gloria Stuart (Rose Dewitt Bukater)

Stuart var 87 år gammel da hun spilte rollen som gamle Rose. For rollen ble hun Oscar-nominert, noe som gjorde henne til den eldste skuespilleren til å motta en nominasjon. Stuart ga seg ikke som skuespiller til tross for sine 87 år. Etter Titanic spilte hun i «The Million Dollar Hotel» og såpeoperaen «General Hospital». I 2004 trådte hun inn i sin aller siste rolle i filmen «Land of Plenty». Gloria Stuart døde i 2010 og ble 100 år gammel.

Gloria Stuart avbildet i 2010. Foto: AP Photo/Matt Sayles
Gloria Stuart avbildet i 2010. Foto: AP Photo/Matt Sayles

Victor Garber (Thomas Andrews)

Garber spilte den irske skipsbyggeren Mr. Andrews. Den kanadiske skuespilleren har i tillegg til Titanic dukket opp i mange serier og filmer som «Modern Family», «Charlies Angels», «Sleepless in Seattle», «Law and Orders» og «Legally Blond». Han er en nær venn av Jennifer Garner, og er gudfar til Garner og Ben Afflecks eldste datter Violet. I 2008 klarte han å røpe at Garner var gravid, da han trodde det var offentliggjort.

NÅ: Victor Garber spilte skibsbyggeren Thomas Andrews. Foto: Stella Pictures/Brad Barket
NÅ: Victor Garber spilte skibsbyggeren Thomas Andrews. Foto: Stella Pictures/Brad Barket

Bernard Hill (Kaptein Edward J. Smith)

Titanic-skuespilleren Bernard Hill er i filmen oppsiktsvekkende lik den virkelige kapteinen Edward J. Smith. Den britiske skuespilleren er etter Titanic aller mest kjent for å spille rollen som kong Theoden i «Ringenes Herre: To tårn», og oppfølgeren «Ringenes Herre: Atter en konge».

NÅ: Bernard Hill. Foto: Stella Pictures/Planet Photos
NÅ: Bernard Hill. Foto: Stella Pictures/Planet Photos