Reklamebyråer vil jobbe gratis for Listhaug

Nærmere 90.000 personer så Sylvi Listhaugs siste direktesending på Facebook.

ENGASJEMENT: Sylvi Listhaug (Frp) får mye oppmerksomhet på sosiale medier, og nå vil både privatpersoner og reklamebyråer være med på festen. Her fra da statsråden hoppe i Middelhavet utenfor Lesvos. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ENGASJEMENT: Sylvi Listhaug (Frp) får mye oppmerksomhet på sosiale medier, og nå vil både privatpersoner og reklamebyråer være med på festen. Her fra da statsråden hoppe i Middelhavet utenfor Lesvos. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore

Reklamebyråer tilbyr seg å jobbe gratis for Sylvi Listhaug (Frp), som er blant politikerne som skaper mest engasjement på sosiale medier.

– Flere reklamebyråer, enkeltpersoner som driver med film og tilhengere av Sylvi har sagt at de kan jobbe gratis for Sylvi Listhaugs Facebook-side. Det har vi takket nei til, sier Espen Teigen til Dagens Næringsliv. Han er kjent som mannen bak innvandrings- og integreringsministerens side på det sosiale mediet.

Teigen mener de som tilbyr seg ikke nødvendigvis er tilhengere av partiet, men heller ser muligheten for en PR-gevinst.

Listhaug skaper mye engasjement på sosiale medier. Litt under 90.000 var innom hennes forrige direktesending på Facebook.

– Sylvi Listhaug klarer å generere mye debatt med sin retorikk, og det er mange som har meninger om saker angående religion, innvandring og asyl, sier analysesjef Guro Lindebjerg i analysebyrået Retriever.

Flere av dem som har meldt seg til å jobbe gratis for Frp-politikeren, har solgt seg inn med et ønske om å gjøre noe med det amatørmessige preget på videoene. Men det er noe av poenget, ifølge Teigen.

– For oss er det viktig at sendingene er ekte og direkte. Det må ha et personlig preg – da får innholdet mye større effekt enn hvis det er iscenesatt i et studio, mener han.

NTB