GJØR ARTIST-COMEBACK: Blogger Sophie Elise gir ut ny låt. 
GJØR ARTIST-COMEBACK: Blogger Sophie Elise gir ut ny låt.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sophie Elise (22) gjør comeback som artist

– Det har vært vanskelig å holde det skjult, sier toppbloggeren til VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjendisbloggeren Sophie Elise Isachsen (22) har gitt ut musikk både én og to ganger tidligere, henholdsvis i 2014 med singlen «Lion Heart» og i 2015 med «Love like that».

Nå er hun imidlertid klar for å satse mer seriøst på musikken, melder VG.

– Jeg har gitt ut musikk før, men da ble jeg bare kastet ut i noe for å være et slags produkt eller bare et navn for noe som er laget ferdig for meg. Jeg var 18 år og tenkte at det var gøy. Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, men det måtte føles 100 prosent riktig, sier hun til avisen.

– Jeg er så spent

Torsdag kveld skriver 22-åringen følgende på bloggen:

«Endelig skjer det, og jeg sitter bokstavelig talt og stirrer på klokken fordi jeg er så spent. Og det beste? Det er bare begynnelsen.

Takk til Universal for at dere signerte meg som artist tidligere i vår. Takk til fantastiske Elias Näslin som har produsert låten, og for at du lot meg gråte og le i studio sammen med deg. Takk til alle dere som følger reisen min, og lar meg utvikle meg. Jeg gleder meg sånn til dere får høre All your friends, en låt jeg har skrevet helt selv»

Den nye låta «All your friends» gis ut på Spotify klokken 00.00 natt til fredag.

Holdt arbeidet hemmelig

Det var sent på året i fjor at Sophie Elise signerte med plateselskapet Universal. Det siste halve året har hun holdt musikkarbeidet hemmelig, noe hun beskriver som svært utfordrende i en blogghverdag.

– Det har vært vanskelig å holde det skjult fordi jeg har følt meg så urolig kjedelig. Jeg har brukt mange timer på sessions også har jeg ikke kunnet fortelle hva jeg har gjort. Jeg har hatt lyst til å dele det, men det har vært godt å føle på at jeg sitter inne med noe som føles stort for meg, sier hun.

Ifølge Isachsen handler den nye låta om en tidligere forelskelse, og var en måte å få utløp for de følelsene hun opplevde for personen da skriveprosessen pågikk.

Mange jern i ilden

Fremover skal Isachsen både fylle rollen som blogger, forfatter, DJ og artist. Til høsten kommer hun med bok nummer to, som i likhet med den nye låta også handler om forelskelse. Ambisjonen er at boka skal være ferdig før jul.

– «Forbilde» var min første bok, så da hadde jeg mindre kjennskap til hva en skriveprosess er. Nå er det annerledes, nå vet jeg hva jeg gjør, sa hun den gang.

Under årets Gullruten røpte Sophie Elise at hun håpet å være invitert til Bergen som nominert neste år. Hva TV-satsingen går ut på, er foreløpig ukjent.

Da TV 2 tok kontaktet med manager Marte Schei i forbindelse med boknyheten tidligere i sommer, opplyste hun om at det kommer mer informasjon til høsten.