FERDIG I BARCA: Neymars utkjøsklausul er utløst.
FERDIG I BARCA: Neymars utkjøsklausul er utløst. Foto: Jewel Samad

Bekreftet: Neymar er ikke Barcelona-spiller lenger

Har betalt utkjøpsklausulen.

Neymar (25) er ikke lenger Barcelona-spiller, det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

Etter at La Liga nektet å godta at Neymars utkjøpsklausul ble betalt ut, dro brasilianerens advokater til Barcas kontorer på Camp Nou.

Neymars advokter troppet opp med de 222 millioner euroene det koster å kjøpe Neymar ut av kontrakten, og dermed er ikke Neymar Barcelona-spiller lenger.

– Torsdag ettermiddag møtte Neymars representanter opp i klubbens kontorer og gjennomførte betalingen av 222 millioner Euros i spillerens navn med hensyn til en gjensidig oppsigelse av kontrakten som forente partene, skriver Barcelona.

Senere torsdag kveld la PSG ut en kryptisk med et dårlig skjult budskap på sin Twitter-konto.

Vil gi UEFA detaljene
La Liga nektet å ta imot pengene fordi de mener avtalen bryter med UEFAs Financial Fair Play regler. De kan imidlertid ikke hindre Neymar i å terminere kontrakten med Barcelona.

– Klubben vil gi UEFA detaljene om det som har skjedd, slik at de kan avgjøre de disiplinære ansvar som kan oppstå i denne saken, skriver Barcelona.

Nå som Neymar ikke lenger er Barcelona-spiller, vil det kun være et spørsmål om tid før han blir klar for Paris Saint-Germain.

Det er ventet at brasilianeren ankommer Frankrikes hovedstad fredag.

Kreative løsninger
Ifølge Telegraph har UEFA varslet PSG om at de vil kreve innsyn i klubbens finansiering av rekordovergangen. UEFAs FFP-regler sier tydelig at klubber i utgangspunktet ikke kan bruke mer enn 45 millioner kroner av hva de tjener i en treårsperiode. Det finnes unntak til denne regelen hvis pengene kommer direkte fra eieren selv, men grensen er likevel på rundt 275 millioner kroner.

Det er mange teorier rundt hvordan Neymar og PSG har tenkt å komme seg rundt FFP-reglene. Noen mener overgangen nesten finansierer seg selv på grunn av Neymars enorme kommersielle verdi.

Mundo Deportivo hevder Qatar Sports Investment, PSG-eiers Nasser Al-Khelaifis selskap, vil engasjere Neymar som en VM-ambassadør, og betale ham 300 millioner euro for jobben.

Brasilianeren vil deretter bruke 222 av disse til å selv betale ut sin egen utkjøpsklausul, og dermed kunne gå «gratis» til PSG. De resterende pengene vil være del av Neymars lønn og sign-on-fee.

Så mye koster han egentlig
Ifølge Sport, og flere andre kilder i både Frankrike og Spania, vil totalsummen ligge på rundt 528 millioner euro, knappe 5 milliarder kroner.

Dette fordeler seg på selve overgangssummen, 222 millioner euro (2,0 milliarder kroner), og 306 millioner euro (2,9 milliarder) knyttet til spillerens lønn og skatt - der litt over halvparten går til Neymar selv.

Så gjenstår det å se om UEFA kommer til å straffe den franske giganten. PSG kan risikere både økonomiske sanksjoner, og å bli bannlyst fra europeiske turneringer. Det er neppe det PSG eller Qatar ønsker seg.