Odd sløste med sjansene – røk ut av Europaligaen

Odd klarte ikke få målet de trengte mot Dinamo Zagreb.

Odd-Dinamo Zagreb 0-0, 1-2 sammenlagt

Se sjansesløseriet i Sportsnyhetene øverst.

Odd klarte ikke å få nettkjenning i returoppgjøret mot Dinamo Zagreb, og røk dermed ut av Europaligaen.

Skiens-laget hadde et sterkt 1-2-resultat fra bortebane som grunnlag, og en scoring hadde vært nok til å sende laget videre.

– Vi var meget gode. Vi spilte perfekt taktisk, og i dag var vi bedre enn Dinamo Zagreb, så jeg er skuffet, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Odd hadde mulighetene som skulle til, særlig Martin Broberg midtveis i andreomgang, men kampen endte med det andre norske sammenlagttapet i Europa på to dager.

– Det er jævlig surt. Vi gjør en bra kamp og har de største sjansene. Jeg hadde selv en sjanse som går på repetisjon i hodet mitt. Det skal være mål der. Så det er utrolig kjedelig, sier Martin Broberg til Eurosport.

– Vi har samme problemet som vi har i serien. Vi får ikke dyttet ballen over streken, sier Fagermo.

Rosenborg røk for Celtic i Mesterliga-kvaliken onsdag.

Olivier Occean med sjanse

Det var en jevnspilt og sjansefattig affære de første 45 minuttene, der Olivier Occean misbrukte den største sjansen da han headet over tidlig.

Der ble kanadieren holdt i trøyen.

– Det er kjempestraffe, men vi får ikke slike ting med oss heller. Vi kan være stolte av prestasjonen, for den er imponerende, sier Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg er enig med Kåre Ingebrigtsen faktisk, at vi kan slutte med å prate norsk fotball ned. Når vi er like gode som Zagreb i to kamper, og Rosenborg som Celtic, så er det ikke så verst.

Andreomgang startet med større trøkk fra begge lag, og begge lag hadde noen gode muligheter.

Riku Riski traff nettveggen, Olivier Occean tverrliggeren, før Sondre Rossbach leverte en god redning da Zagrebs Junior Fernandes kom alene med keeper.

Kjempesjanse

67 minutter var spilt da en Zagreb-forsvarer prøvde å bryste tilbake til keeper, men ballen ble plukket opp av Martin Broberg.

Fra to meter skjøt han rett på Zagreb-keeper Dominik Livakovic.

– I dag føler jeg vi er mest uheldige. Det er en keeper som går ut og ofrer familiejuveler og alt som er for å redde laget. Det er ikke ofte han klarer det. Vi hadde marginer mot, sier Sondre Rossbach til TV 2.

Gjestene skapte de største sjansene i minuttene som fulgte. Først et knallhardt skudd i nettveggen, deretter et skudd som gikk via en forsvarer og skapte trøbbel for Rossbach, og en tredje mulighet med et knallhardt stolpetreff på den påfølgende corneren.

Rødt kort

Fem minutter før slutt fikk Odd en ekstra sjanse til å legge trykk på.

Dani Olmo fikk sitt andre gule kort ti minutter etter at han kom på banen for å ha meid ned en Odd-spiller, og hjemmelaget avsluttet med en mann mer på banen.

På det påfølgende frisparket stanget Steffen Hagen knallhardt over mål.

Og det var den siste store muligheten.