Nye Ford Mustang blir tidenes raskeste, men også tidenes roligste, dersom du aktiverer den helt nye modusen: Quiet Start. 
Nye Ford Mustang blir tidenes raskeste, men også tidenes roligste, dersom du aktiverer den helt nye modusen: Quiet Start. 

Ny knapp gjør det mulig å snike seg unna naboene

Tidenes kraftigste Mustang får egen «stille-knapp».

Det er bare to år siden Ford Mustang kom i helt ny drakt. Likevel er det snart klart for en ny utgave av bilen, som er en av bilverdens mest legendariske modeller.

Facelift-versjonen får flere nyheter, deriblant oppjusterte motorer med enda mer effekt. I tillegg får den nye 2018-modellen et par designendringer, som for øvrig har fått en blandet mottakelse hos fansen.

Tidenes raskeste

Sammen med en helt ny 10-trinns automatkasse, blir også motorene i nye Mustang kraftigere. Topputgaven med V8-er, hopper fra 435 hk til 460, mens dreiemomentet øker til 570 Nm.

I følge Ford resulterer dette i tidenes raskeste Mustang. 0-100 km/t skal for eksempel gå unna på under fire sekunder.

Ford Mustang: Tre ganger så dyr i Norge som i Sverige

Facelift-versjonen av nye Mustang blir kraftigere enn noen gang.
Facelift-versjonen av nye Mustang blir kraftigere enn noen gang.

Ny «stille-knapp»

Ford er kreative når det kommer til å utvikle ulike moduser på flaggskipene sine. Vi husker godt da nye Focus RS fikk Drift-mode for første gang. De har også Line Lock på Mustang, for de som liker å burne.

Nylig presenterte Ford også en helt ny modus på kommende Mustang, nemlig Drag Stripe Mode. Det er rett og slett en kraftig forbedret launch control, som sørger for en enda heftigere akselerasjon.

Men det skal jammen ikke stoppe der. Nå har det akkurat blitt kjent at nye Mustang kommer med nok en unik nyhet: Quiet Start.

Det innebærer rett og slett en egen knapp, som gjør at lydnivået i eksosanlegget senkes ned til 72 dB.

Her får du helt ny Mustang med 1.200 hk (!) – til 425.000 kr!

Ford-ansatt vekket nabolaget

Vanligvis er vi kjent med en eksosknapp med omvendt funksjon, den som åpner spjeldet bak og sørger for enda mer lyd. Og la det ikke være noen tvil: Nye Ford Mustang GT kommer virkelig til å høres når Quiet Start ikke er aktivert.

Dette er kun et supplement når du helst ikke ønsker å vekke naboene dine en tidlig morgen. Og det er nettopp det scenarioet som er bakgrunnen for den nye funksjonen.

Både Drag Stripe Mode og Quiet Start debuterer på 2018-modell Ford Mustang GT. 
Både Drag Stripe Mode og Quiet Start debuterer på 2018-modell Ford Mustang GT. 

Det begynte nemlig med at en av Fords utviklingssjefer lånte med seg en Mustang Shelby GT350 hjem. Når han skulle av gårde en tidlig morgen sørget V8-brølet for å vekke flere av naboene. Lyden var såpass markant at naboene ringte politiet.

Da kom ideen om en egen ”stille-knapp”, slik at du kan snike deg ut av nabolaget uten at noen føler behov for å kontakte lovens lange arm …

Quiet Start har nå blitt en realitet, og kommer på nye Ford Mustang GT. I tillegg til en manuell knapp, skal det også være mulig å programmere hvilke tider på døgnet bilen skal oppføre seg ekstra stille.

Se video hvordan det hele fungerer her:

Nå kommer muskelbilen med en helt spesiell nyhet