Karlsen, som har erfaring fra en rekke europeiske storklubber, skal hjelpe hardtsatsende Start tilbake til toppen i norsk fotball. Her fra Israel-oppholdet.
Karlsen, som har erfaring fra en rekke europeiske storklubber, skal hjelpe hardtsatsende Start tilbake til toppen i norsk fotball. Her fra Israel-oppholdet. Foto: Privat.

Tor-Kristian Karlsen ny sportslig leder i Start – vraket Vålerenga

Tor-Kristian Karlsen blir ny sportslig leder i IK Start.

Nordmannen ble i mai i fjor presentert som sportsdirektør i storklubben Maccabi Haifa, men ett år senere var det israelske eventyret over.

Nå går veien videre til Sørlandet. Karlsen var i dialog med Vålerenga, men valgte Start. Etter det TV 2 kjenner til hadde Karlsen tilbudet om samme rolle i Oslo-klubben. Likevel valgte han å takke ja til OBOS-ligaklubben fra Kristiansand.

Start har planlagt å offentliggjøre nyheten på en pressekonferanse i morgen, fredag.

– Prosessen rundt ansettelse av sportslig leder har pågått i lengre tid, og vi har som tidligere ikke et behov for å kommentere enkeltnavn, skriver daglig leder Even Øgrey Brandsdal i en epost til TV 2 Sporten.

Tor-Kristian Karlsen har ikke ønsket å kommentere saken overfor TV 2.

Han har tidligere vært speider i flere europeiske storklubber, blant annet Bayer Leverkusen og Zenit St. Petersburg. I 2012 ble han ansatt som sportsdirektør i AS Monaco, hvor han blant annet ansatte Claudio Ranieri til trenerjobben.

Stabæks Inge André Olsen var tidligere aktuell som Starts nye sportslige leder.

Sørlandsklubben inngikk i begynnelsen av juli et langsiktig samarbeid med investorgruppen «Start en drøm AS». De ferske eierne har tjent gode penger på teknologi til gamblingbransjen, og stiller 40 millioner til disposisjon fordelt på avtaleperioden på ti år.

PS: Etter publisering av denne saken, har Vålerenga tatt kontakt med TV 2 og mener fremstillingen av klubben er feilaktig. TV 2 mener fremstillingen er korrekt.