Tyrkisk mann (40) utlevert etter drap på Hellerud

Drapssiktet 40-åring fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Politiet i Oslo slo full drapsalarm etter at en mann i femtiårene ble funnet i en leilighet på Hellerud. Foto: Tore Meek/NTB scanpix
Politiet i Oslo slo full drapsalarm etter at en mann i femtiårene ble funnet i en leilighet på Hellerud. Foto: Tore Meek/NTB scanpix

En 40 år gammel tyrkisk mann som er siktet for drapet på Hellerud i Oslo i juni, framstilles for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

Mannen ble pågrepet i Bulgaria etter drapet på en 54 år gammel mann av tyrkisk opprinnelse 15. juni i Hellerudgrenda. Onsdag ble han utlevert til norske myndigheter.

Mannen skal framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokken 13 torsdag, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Fra før er en finsk mann i 50-årene varetektsfengslet i samme sak. Finnen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

54-åringen ble funnet død i sin bolig på Hellerud i Oslo av familiemedlemmer. Finnen ble pågrepet i Finland og deretter utlevert til Norge. Begge to kom til Norge kort tid før drapet og forlot landet kort tid etterpå.

– Formålet med deres opphold i Norge er selvsagt viktig og blir et sentralt tema i de videre avhørene, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB i midten av juli.

NTB har ikke lykkes å komme i kontakt med mannens forsvarer, advokat Tor Kjærvik. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2