PÅ VEI TIL PARIS: Neymar reiser til Paris fredag ifølge flere medier.
PÅ VEI TIL PARIS: Neymar reiser til Paris fredag ifølge flere medier. Foto: Hector Retamal

La Liga nekter å løse inn Neymar-sjekken

La Liga bekrefter at de har nektet å løse inn sjekken på 222 millioner euro for Neymar.

De spanske mediene Marca og Cadenca Cope hevder at La Liga har mottatt en sjekk tilsvarende summen for Neymars utkjøpsklausul på rundt to milliarder kroner, men at de nekter å løse den inn.

I en uttalelse til BBC bekrefter La Liga saken:

– Vi kan bekrefte at spillerens advokater har kommet til La Liga for å løse ut klausulen og at det har blitt avvist. Det er all informasjonen vi kan gi nå.

La Liga-topp Javier Tebas uttalte tidligere denne uken at de ikke vil la Neymar kjøpe seg ut av kontrakten med Barcelona, fordi de mener det bryter med UEFAs FFP-regler (Financial Fair Play).

Tebas fulgte opp lovnaden da Neymar og Paris Saint-Germains representanter troppet opp med pengene torsdag formiddag.

Marca skriver imidlertid at dersom FIFA godkjenner overgangen, så har La Liga strengt tatt ikke noe de skulle ha sagt.

Samtidig melder RMC at Neymar har utsatt sin reise til Paris fordi han fremdeles har ting han må ordne i Barcelona. Det er nå ventet at brasilianeren ankommer Paris fredag.

Ifølge Telegraph har UEFA varslet PSG om at de vil kreve innsyn i klubbens finansiering av rekordovergangen. UEFAs FFP-regler sier tydelig at klubber i utgangspunktet ikke kan bruke mer enn 45 millioner kroner av hva de tjener i en treårsperiode. Det finnes unntak til denne regelen hvis pengene kommer direkte fra eieren selv, men grensen er likevel på rundt 275 millioner kroner.

– Helt sprøtt

Det er den siste utviklingen i en overgangssak som har blitt sommerens klart mest omtalte.

– At Neymar er på vei vekk fra Barcelona, som vil beholde ham, er helt sprøtt, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller til TV 2 onsdag.

– Da skjønner man hvorfor han koster veldig, veldig mye penger. Han er den mest verdifulle spilleren i verden, slik jeg ser det. Han er blitt bedre og bedre i Barcelona. Han er blant de fem beste spillerne i verden. Når Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ikke er tilgjengelig, så er det den største gullkalven man kan hente i fotball-verden.