LEGGER HANSKENE PÅ HYLLEN: Vladimir Klitsjko gir seg etter 21 år i boksesirkuset.
LEGGER HANSKENE PÅ HYLLEN: Vladimir Klitsjko gir seg etter 21 år i boksesirkuset. Foto: Daniel Leal-olivas

Blir ikke omkamp: Klitsjko legger opp

Vladimir Klitsjko (41) legger opp etter 21 år som bokser.

Den ukrainske veteranen tapte i april tungvektskampen mot Anthony Joshua foran 90 000 tilskuere på Wembley.

Det har vært skrevet om en mulig omkamp i Las Vegas i november, men torsdag kom nyheten om at Klitsjko nå har bestemt seg for å legge boksehanskene på hyllen.

I en video som Klitsjko selv har lagt ut på Youtube, forteller han om avgjørelsen:

– Det er på tide å bytte karriere og gjøre seg klar for et nytt kapittel. Jeg ser frem til min neste karriere, som jeg allerede har planlagt og jobbet med i noen år, og håper at den vil bli like suksessfull som min forrige, sier han i videoen.

– Det var en tøff avgjørelse å ta, spesielt etter den fantastiske kampen på Wembley, sa Klitsjkos manager, Bernd Boente, ifølge Independent. – Men han har tidligere poengtert at han ville legge opp hvis han ikke hadde nok motivasjon. Derfor er dette definitivt rett avgjørelse.

En av de største i boksesporten

Bokselegenden kan se tilbake på en begivenhetsrik karriere, og ukraineren var en av de store boksestjernene på 2000-tallet. Han startet sin 21 år lange karriere med å vinne OL-gull i super-tungvekt-klassen i 1996. To år senere tok han sitt første profesjonelle belte. Fra 2000 til 2003 og fra 2006 til 2015 var han verdensmester i tungvekt.

Legenden Joe Louis er den eneste som har holdt tungvektstittelen lenger enn Klitsjko.

Han samlet tittelbeltene i WBA, WBO, IBF og IBO. Fra 2008 og 2012 var Vladimir og hans bror Vitali (WBC-mester) verdensmestere samtidig og hadde til sammen alle de betydelige tittelbeltene.

Klitsjko bokset 69 proffkamper og vant 64 av dem, hele 54 før full tid. Han bokset 29 VM-kamper, som er rekord for en tungvekter.

41-åringen imponerte mot Joshua i april også, til tross for tapet.

– I boksesporten handler det alltid om å respektere din motstander, så jeg vil virkelig også hylle Klitsjko etter denne kampen. Han er en rollemodell i og utenfor ringen, sa Joshua til Sky Sports etter seieren.

(NTB)