TIL LA LIGA?: Liverpools Philippe Coutinho skal være sterkt ønsket av den katalanske storklubben.
TIL LA LIGA?: Liverpools Philippe Coutinho skal være sterkt ønsket av den katalanske storklubben. Foto: (AP Photo/Kin Cheung).

– Det er bare et par spillere i verden som kan erstatte Neymar

Tidligere Barcelona og PSG-spiller Ronaldinho tror Coutinho kan fylle tomrommet etter Neymar.

– Det er bare et par spillere i verden som kan erstatte Neymar - og jeg har sagt at jeg tror Coutinho kan spille for dem, sier Ronaldinho, som spilte fem år for den katalanske storklubben, ifølge Mirror.

Den brasilianske ballkunstneren vant den prestisjetunge kåringen Ballon d'Or under tiden på Camp Nou. I 2002 vant han VM med Brasil, og året etter ble han solgt fra PSG til Bercelona.

Ronaldinho, som nå er blitt 37 år, herjet med motstanderne sine fra venstre kantposisjon i Barcelona-trøyen. Etter 145 kamper og 70 mål, ble han solgte videre til AC Milan i 2008.

I 2013 hentet Barcelona Neymar fra Santos, og igjen så fikk den tradisjonsrike klubben en brasiliansk superstjerne i angrepsrekken. 25-åringen har utviklet seg til å bli en av verdens aller beste fotballspillere. Så god at Paris Saint-Germain, som har Qatars statsbudsjett i ryggen, er villig til å punge ut en overgangssum som vil overstige den forrige rekorden med det dobbelte og vel så det.

– Det største laget
Tirsdag tok Neymar farvel med lagkameratene sine, og reiste så videre for å fullføre overgangen til den franske hovedstadsklubben.

Nå raser spekulasjonene om hvem som skal erstatte ham i Barcelona. Den spanske storklubben skal allerede ha fått avvist et bud på Liverpools brasilianske stjerne, Coutinho. Manager Jürgen Klopp har vært klar på at den lille teknikeren ikke er til salgs.

– Han er på et nivå som gjør at han kan fylle tomrommet etter Neymar, men Liverpool vet hva han er verdt. Det vil koste Barcelona etter overgangssummene denne sommeren, sier Ronaldinho, og fortsetter:

– Jeg har spilt for begge klubbene. Selvsagt er Barcelona det største laget historisk sett, men de er begge på et nivå nå hvor de konkurrerer om de store trofeene.

Ga råd
Det brasilianske ikonet røper også at han ga Neymar råd før kameraten bestemte seg for å reise til Paris.

– Jeg fortalte ham at han måtte ta den riktige avgjørelsen for seg selv. Jeg ville ikke lede ham i en retning. Jeg sa bare at han måtte følge hjertet og forhåpentligvis er det det han har gjort.

Onsdag skrev Daily Mail at Barcelona vil legge inn et nytt bud på 120 millioner euro for Coutinho. Nesten 1,2 milliarder kroner.

– Det er ingen tvil om at Barcelona vil forsøke å erstatte Neymar. Problemet er klubbens situasjon. Summen for Neymar er kjent. Det vet de andre klubbene, og de kommer ikke til å selge spillerne sine billig, sier Ronaldinho.

Neymar og Coutinho er for øvrig jevngamle og spiller begge for det brasilianske landslaget.