Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36 år gamle Jannicke Heia har hatt noen vanskelige dager.

Det startet mandag kveld da hun satt hjemme i stua på Bjørkelangen i Akershus. Det tikket inn en mms fra et ukjent nummer. Da hun så innholdet fikk hun sjokk. Det var nemlig flere intime bilder av henne selv.

– Jeg fikk sjokk og ble kvalm. Jeg følte meg helt avkledd, sier hun til TV 2 onsdag kveld.

Jannicke Heia fortalte først historien til Indre Akershus Blad.

Trygler om å få tilbake bildene

Bildene var tatt i 2013, og var lagret på en gammel mobil. Den lå sammen med mye annet skrot i garasjen.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Da hun oppdaget at garasjedøren sto åpen, forsto hun hva som hadde skjedd.

– Tyvene har tatt masse gamle greier, ipader, digitale kamera og flere gamle mobiler. Mye av det hadde jeg tenkt til å kaste, etter å ha hentet ut bildene og videoene jeg skulle ha. Jeg hadde ingen anelse om at det kunne være noe som noen ville finne på å stjele.

Hun sier at hun går ut med historien i håp om å få tilbake eiendelene.

– Da jeg fikk de første bildene tenkte jeg at det kanskje kom til å komme flere, eller at de ville presse meg for penger. Men jeg har ikke hørt noe mer.

Hun er ikke så veldig bekymret for at de intime bildene skal spres på nett.

– Jeg er en voksen dame, og kan leve greit med det. Det jeg synes er synd er at vi har mistet mange bilder og film fra barna var små. Det er blant annet bilder tatt rett etter fødselen av det ene barnet mitt.

– En syk verden

Hun sier at hun er redd for at barnebildene skal komme på avveie.

– Det er jo en syk verden og jeg vil gjøre alt for at ikke disse bildene misbrukes. Jeg har jo også tatt bilder av venners barn, og det er bilder jeg aldri ville lagt ut på sosiale medier. I tillegg er det tekstmeldinger fra mange år, med mange private opplysninger om meg og de jeg har tekstet med.

36-åringen oppfordrer alle til å gå igjennom gamle mobiler og pcer og slette det man ikke vil skal komme i gale hender.

Selv har hun anmeldt saken til politiet. Ifølge Indre Akershus Blad var en politipatrulje på Bjørkelangen mandag kveld for å sikre spor i garasjen. Nå etterforskes saken av Aurskog-Høland lensmannskontor.

– Vi har mulighet til å finne ut hvem som eier telefonnummeret. Denne type saker, hvor individets frihet innskrenkes, tar vi på alvor. Etterforskningen har ledet oss fram til en konkret mistenkt, sier politibetjent Joakim Wenstøp til avisen.