BYTTER KLUBB: Marco Tagbajumi går fra Godset til LSK.
BYTTER KLUBB: Marco Tagbajumi går fra Godset til LSK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Lillestrøm henter Godset-spiss

Marco Tagbajumi leies ut fra Strømsgodset til Lillestrøm.

– Marco har vært misfornøyd med manglende spilletid og har ytret et ønske om å bytte klubb. Derfor er vi enige med Lillestrøm om en overgang. Vi takker Marco for innsatsen og ønsker ham lykke til videre, sier sportssjef Jostein Flo til godset.no.

Den bereiste italiensk-nigerianske spissen ender dermed på 23 kamper og sju mål i Godset-drakta – fordelt på to perioder. Han kom først på lån fra AEL Limassol høsten 2015. I 2016 var han innom Nakhon Ratchasima i Thailand, før han returnerte til Drammen foran årets sesong.

29-åringen scoret tre mål på de tre første kampene, men mistet etter hvert plassen på laget.

Marco har vært tydelig på at han trenger å spille regelmessig førstelagsfotball, og at han ville se på mulighetene for å bytte klubb dersom det ikke var mulig i Strømsgodset, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tagbajumi hadde kontrakt med Godset ut denne sesongen.

– Vi gleder oss til å se Marco i aksjon. Han er en kraftspiss som vil konkurrere om en plass på laget fra dag én. Vi har hentet inn en ekstern analyse på Marco. Den viser at han er blant de åtte spillerne i Eliteserien som kommer til flest relevante målsjanser, så det er gode er muligheter for at han blir en målscorer i LSK, sier sportssjef i LSK, Simon Mesfin, til klubbens hjemmeside.

Det kan komme mer overgangsaktivitet på Åråsen i nær fremtid. Ifølge NRK er Bonke Innocent er på vei til svenske Malmö FF. Overgangssummen skal ligge på åtte millioner kroner for 21-åringen.

Midtbanespiller Innocent, som kom til LSK i 2014, skal være på plass i Malmö for å skrive under for den svenske toppklubben.