BESTEMT SEG: Neymar ankom Bacelona-treningen onsdag morgen som avtalt, og ble møtt av et voldsomt medie-oppbud.
BESTEMT SEG: Neymar ankom Bacelona-treningen onsdag morgen som avtalt, og ble møtt av et voldsomt medie-oppbud. Foto: Josep Lago

Barcelona: – Neymar ønsker å forlate klubben

Sommerens store overgangssaga kan gå mot slutten.

Neymar har gitt beskjed om at han ønsker å forlate klubben. Han ble derfor gitt tillatelse til å stå over dagens trening for å finne en løsning på det som kalles for tidenes overgang. Det skriver Barcelona på egen hjemmeside.

– Neymar Jr. har denne morgenen informert FC Barcelona om at han ønsker å forlate klubben. Klubben har informert om at utkjøpsklausulen på 222 millioner euro må bli aktivert. Spilleren er fortsatt under kontrakt med Barcelona, men får midlertidig tillatelse til å stå over trening, skriver klubben.

– PSG vil betale utkjøpsklausulen i dag, sier spillerens agent Wagner Ribeiro til Cadena Cope, ifølge GFFN.

Den brasilianske superstjernen har vært taus mens spekulasjonene som har koblet ham til den franske klubben Paris St. Germain har herjet i mediene.

I morges møtte han på trening hos FC Barcelona som avtalt, men det kan ha vært for siste gang. Flere av de største katalanske mediene, deriblant avisen Mundo Deportivo og vanligvis svært velinformerte Rac1, melder nemlig at Neymar fortalte lagkameratene at han har bestemt seg å forlate klubben til fordel for PSG.

Litt over kl. 10 bekrefter Barcelona at Neymar fikk tillatelse til å stå over treningen. Ifølge Sport var brasilianeren tilstede i garderoben i omtrent en halvtime, og han brukte tiden til å ta farvel med sine lagkamerater.

Dermer tyder alt på at PSG er innstilt på å å betale de superstjernens utkjøpsklausul på 222 millioner euro.

Siste ord er imidlertid trolig ikke sagt, ettersom den den spanske fotballtoppen Javier Tebas har uttalt at den spanske ligaen vil nekte PSG å løse ut klausulen, ettersom de mener det strider mot fotballens finansielle fair play-regler.

Det kan tvinge PSG til å forhandle direkte med Barcelona.

Til tross for spillernes taushet, har det meste tydet på at Neymar hadde bestemt seg for å takke ja til det som skal være et astronomisk tilbud fra PSG, som har Qatars statsbudsjett i ryggen.

Onsdag morgen kom Neymars agent, Wagner Ribeiro, med en Paris-hyllest på Twitter:

– Fantastiske Paris. Eiffeltårnet, vin, gastronomi og fotball, skrev agenten.

Barcelona er allerede i gang med jakten på erstattere, og Liverpools Philippe Coutinho samt Ousmane Dembele (Borussia Dortmund) virker å være de to heteste navnene.

I tillegg ryktes det at klubben har en ønskeliste bestående av Paolo Dybala (Juventus), Antoine Griezmann (Atletico Madrid) og Kylian Mbappe (Monaco). Også Angel Di Maria (PSG) og Eden Hazard (Chelsea) har blitt trukket frem.