FIKK SPARKEN: Omstridte Anthony Scaramucci ble utnevnt til kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus 21. juli. Det har vært noen hektiske dager for Scaramucci.    Foto: Pablo Martinez Monsivais
FIKK SPARKEN: Omstridte Anthony Scaramucci ble utnevnt til kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus 21. juli. Det har vært noen hektiske dager for Scaramucci. Foto: Pablo Martinez Monsivais

Fikk sparken etter ti dager – nå snakker Scaramucci ut

– Det var en spøk, sier han om skandaleintervjuet som fikk ham sparket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, Anthony Scaramucci, har vært i hardt vær den siste tiden.

Kun dager etter at han fikk jobben, ringte han en politisk journalist for å true ham til å oppgi kildene sine. Deretter begynte Scaramucci å hetse Trumps stabssjef og sjefstrateg, noe som førte til presseoppslag i mer enn en verdensdel.

Men også på hjemmebane har Scaramucci hatt problemer. Kona har tatt ut skillsmisse. Da hun i forrige uke fødte deres felles barn, gratulerte Scaramucci henne på SMS.

Det hele toppet seg denne uken. For kun timer etter at tidligere general John Kelly ble innsatt som stabssjef i Det hvite hus, var Anthony Scaramuccis tid som kommunikasjonssjef over.

Nå har 53-åringen fra Long Island tatt bladet fra munnen. Til nettavisen Huffington Post forteller han sin egen versjon av hva som skjedde i løpet av den korte karrieren i Det hvite hus.

– Det var en veldig høflig samtale, sier Scaramucci om øyeblikket da stabsjef John Kelly ba ham om å si opp jobben.

Senere på dagen snakket han med president Donald Trump på telefon.

– Presidenten vet at jeg støtter ham, men han forsøker å rette opp skipet, sier Scaramucci til Huffington Post.

– Tirade var humoristisk ment

Onsdag i forrige fikk et Twitter-innlegg fra New Yorkers Washington-korrespondent Ryan Lizza den daværende kommunikasjonsdirektøren til å rase. Lizza skrev at Scaramucci spiste middag med president Trump, førstedamen, Fox News-toppen Bill Shine og programlederne Sean Hannity og Kimberly Guilfoyle.

Denne lekkasjen falt ikke i god jord hos Scaramucci, som i telefonsamtalen med Lizza, krevde å få vite hvem som hadde lekket informasjonen om middagen.

New Yorker-journalisten svarte med å skrive en artikkel basert på den svært oppsiktsvekkende telefonsamtalen fra Scaramucci. Her forteller han at Scaramucci truet med å sparke hele kommunikasjonsenheten dersom han ikke fikk vite hvem som hadde lekket. Han mente journalisten burde gjøre såpass for sitt eget land: «Jeg har bedt disse folka om å ikke lekke noe, men de klarer ikke å styre seg. Du er en amerikansk statsborger, og dette er en katastrofe for landet. Så jeg ber deg, som en amerikansk patriot, å fortelle meg hvem som lekket det».

Han ga seg ikke der, og gikk over til å rase mot Trumps stabssjef Reince Priebus. Scaramucci kalte ham en «paranoid person som lider av schizofreni».

Også Trumps sjefstrateg fikk gjennomgå.

– Jeg er ikke som Steve Bannon, jeg forsøker ikke å suge min egen p*kk. Jeg er her for å tjene landet, sa Scaramucci, ifølge artikkelen.

Overfor Huffington Post hevder Scaramucci at han spøkte i samtalen med Lizza, og at Lizza- og Scaramucci-familiene har vært venner i over 50 år.

– Min far kjenner hans far, og vi bygde et personlig forhold. Mesteparten av det jeg sa var humoristisk og en spøk. Juridisk sett, kan jeg ha vært «on record», men underforstått var det «off record». Og han visste det.

Lizza sier på sin side at han kun kjenner Scaramucci som «Trump-surrogat og kommunikasjonsdirektør for Det hvite hus».

Har ikke sett sin nyfødte sønn – skylder på kona

Anthony Scaramuccis kone, Deidre Ball Scaramucci (38), søkte om skilsmisse fra mannen like før hun skulle føde parets andre barn. Da deres felles barn ble født forrige mandag, var Scaramucci sammen med president Trump på speiderleir i Vest-Virginia.

Da Scaramucci fikk beskjed om fødselen, gratulerte han kona på sms. I tekstmeldingen sto det: «Gratulerer. Jeg skal be for barnet ditt», ifølge en kilde som har snakket med Page Six.

Til Huffington Post forklarer Scaramucci at kona hadde termin den 9. august, og at han ikke trodde han ville gå glipp av fødselen da han dro til Vest-Virginia. Så snart kona sendte ham tekstmelding om at fødselen var i gang, sier 53-åringen at han undersøkte muligheten for å leie et fly, men oppdaget at det var en stor flyforbudsone rundt Air Force One. Han valgte derfor vente på president Trump.

Tirsdag kveld amerikansk tid har han imidlertid fortsatt ikke møtt sønnen. Scaramucci skylder på kona, og at hun i en tekstmelding har bedt om ro.

– Alle tekstmeldinger med en slik karakter har ingenting å gjøre med babyen eller å se babyen, sier morens advokat, Jill Stone, til nettavisen.

Nå sier Scaramucci at han planlegger å forsvinne fra offentligheten.

– Så vil jeg gjenoppstå som meg selv, sier den tidligere kommunikasjonsdirektøren til Huffington Post.