MÅTTE STENGE SNAPCHAT-KONTOEN: Amalie Iuel fikk så grove meldinger på Snapchat at hun måtte gjøre kontoen privat.
MÅTTE STENGE SNAPCHAT-KONTOEN: Amalie Iuel fikk så grove meldinger på Snapchat at hun måtte gjøre kontoen privat. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Jeg fikk ganske mange grove snaps

Det norske friidrettshåpet hadde klart seg uten noe av oppmerksomheten hun får.

Amalie Iuel (23) har løpt seg rett inn i norske friidrettshjerter, men ikke all oppmerksomheten hun får er like velkommen.

Det gikk så langt at hun måtte stenge Snapchat-kontoen sin fra offentligheten.

– Jeg måtte lukke den. Jeg fikk ganske mange grove snaps av tilfeldige folk, så jeg måtte sette den på privat, sier Iuel til VG.

– Hadde klart meg uten
Hun vil ikke gå i detalj på hva slags bilder og meldinger hun mottok.

– Men du kan kanskje tenke deg til det.

– Det er hyggelig å få tilbakemelding når jeg har løpt og sånt, men akkurat den oppmerksomheten hadde jeg fint klart meg uten, fortsetter Iuel.

Løper to distanser i VM
Iuel har satt norsk rekord på både 400 meter og 400 meter hekk denne sesongen, og skal løpe begge distansene under friidretts-VM i London.

– Ser man på statistikken akkurat nå, så viser jo den at jeg ikke kommer til å gå til en finale på hekken. Så da er det morsomt å kunne få så mange løp som mulig for å sanke litt erfaring, sa Iuel til TV 2 forrige uke.

I VM er målet å sette ny personlig rekord. Det er EM i Berlin neste år som er pekt ut som det store målet for Iuel. Hun har akkurat startet samarbeidet med trener Leif Olav Alnes, og trener sammen med Karsten Warholm og Elisabeth Slettum.

For Iuel begynner VM søndag med 400 meter søndag. Forsøksheatene på langhekken går dagen etter, dermed blir det et knalltøft program dersom Iuel går til semifinale på 400 meter. Semifinalen der går en time etter første kvalifiseringsheat på 400 meter hekk.

– Hvis det skjer, så tar vi det som en positiv utfordring, har trener Alnes tidligere uttalt til TV 2.