TALENT: Kristoffer Ajer under pre-seasonkampen mot Lyon.
TALENT: Kristoffer Ajer under pre-seasonkampen mot Lyon. Foto: Andy Buchanan

Ajer roses av Rodgers: – Kan bli en forsvarer i toppklasse

Kristoffer Ajer nevnes, som én av to, blant spillerne som Brendan Rodgers forventer mer av denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Ajer ble kåret til Celtics beste da de spilte 0-0 i første kamp i Champions League-kvalifiseringsmøtet med Rosenborg forrige uke.

Før returmøtet på Lerkendal onsdag får den norske 19-åringen meget gode skussmål fra manager Brendan Rodgers.

– Kristoffer kan bli en toppklasse-forsvarer om han utvikler seg som han har gjort til nå. For norsk fotball så har dere et stort talent for fremtiden. Man trenger ikke forhaste seg, for han er en veldig god fotballspiller, sier Rodgers.

I mellomtiden har nordmannen vært på banen i 5-0-seieren i treningskampen mot Sunderland.

Generelt har Ajer hatt en meget god forsesong, og blir, som én av to, nevnt spesifikt av manageren som spillere han forventer tar et steg denne sesongen. Den andre er Eboue Kouassi.

– Han utvikler seg veldig, veldig bra. Han trengte ett år for å tilpasse seg skotsk fotball, gikk på lån og gjorde det veldig bra, sier Rodgers.

Rodgers tror nordmannens posisjonsbytte fra midtbanespiller til stopper har gjort ham godt.

– Han spiller bakfra, så han ser spillet foran seg. Han er rask og kan spille ballen. Man trenger å være god i lufte i britisk fotball. Han er høy, så han lærer nå å håndtere lange baller og å forsvare seg generelt.

Også Rosenborgs landslagsstopper Tore Reginiussen var imponert over hva han så av kollegen på motsatt side av banen i det forrige møtet.

– Det var veldig solid. Han var trygg, og det er tøft å gå rett inn på laget og spille sånn i en Champions League-kvalifisering. Det virket som han hadde nervene under kontroll og han leverte en god kamp. Det var artig. Han kan ha en stor fremtid i klubben, sier Reginiussen til TV 2.

Flere tilbake fra skade

Om Ajer starter på Lerkendal onsdag er usikkert. Celtic har fått tilbake forsvareren Erik Sviatchenko fra skade.

Det er også mer positive nyheter for skottene. Også angriper Leigh Griffiths meldes klar til kamp på Lerkendal.

– Det er en stor og viktig faktor for laget, sier angrepskollega Scott Sinclair på pressekonferansen i Trondheim.

– Jeg sa takk til begge. De har pushet seg selv for å sørge for at de er klar til kampene. Det viser mentaliteten i troppen, at de er her for å kome seg gjennom til neste runde, sier Brendan Rodgers.

Han er glad for å ha fått den ekstra uken, og en imponerende gjennomkjøring mot Sunderland under beltet, siden sist kamp.

Bedre rustet

Han er sikker på at Celtic står bedre rustet denne gangen.

– En uke hjelper. I tillegg til at vi får spillere tilbake, får vi andre opp et knepp i fitnessnivå, sier Rodgers som sier følgende om hva han frykter hos Rosenborg:

– Rosenborg er et godt lag. Godt organisert. Trenerteamet gjør tydelig en god jobb med å organisere laget. Jeg trodde kanskje de skulle ha mer ballbesittelse, men jeg er mer opptatt av at man truer når man har ballen, og de var en trussel flere ganger.

– I tillegg har de gode spillere. Kapteinen er god, Bendtner på en god dag har kvaliteter. Venstrevingen har stor fart. Og så spiller de god fotball, og de er tydelige på hvordan de vil spille. Det er laget vi må bekymre oss for.