GÅR TIL UAE: Alexander Kristoff har funnet sin nye arbeidsgiver, men det går fremdeles noen uker før bekreftelsen kommer. 
GÅR TIL UAE: Alexander Kristoff har funnet sin nye arbeidsgiver, men det går fremdeles noen uker før bekreftelsen kommer.  Foto: Dominic Lipinski

Offentliggjøringen av Kristoffs nye lag utsatt i tre uker

Bekreftelsen på UAE-overgangen lar vente på seg, men Alexander Kristoffs viktigste hjelpere er på vei til samme lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff ventes å forlate Katusha til fordel for UAE Team Emirates, men trener Stein Ørn sier at det ikke vil bli offentliggjort noe rundt elevens framtid ennå.

– Jeg har bestemt meg, sa Kristoff til TV 2 i slutten av juli, uten å ville kommentere noe rundt hvilket lag han skal kjøre for. TV 2 kunne imidlertid erfare at Kristoff hadde skrevet under på en intensjonsavtale med UAE.

Ryttere og lag har ikke lov til å offentliggjøre nye avtaler før 1. august, noe som har gjort tirsdag til en aktuell dato for avsløring av Alexander Kristoffs framtid. Det kommer imidlertid ikke noen nyhet nå.

– Det er en utsettelse på tre-fire uker, sier Stein Ørn, Kristoffs trener og stefar, til NTB.

– Hva skyldes utsettelsen?

– Det er en utsettelse. Jeg kan ikke si noe mer enn det, svarer han.

Ordknapp Ørn

– Har det skjedd noe de siste dagene som har utløst utsettelsen? Har Alexander bestemt seg for noe annet?

– Jeg kan ikke si noe mer enn det jeg har sagt. Fra 1. august er det lov til å offentliggjøre det (overganger), men lagene har i og for seg mulighet til å offentliggjøre ting når de vil etter det, poengterer han.

Ting tyder likevel på at valget faller på United Arab Emirates-laget (UAE). Blant annet erfarer NRK tirsdag at Sven Erik Bystrøm, Kristoffs lagkamerat i Katusha, er blitt enig med UAE om en toårskontrakt. Bystrøm vil ikke røpe sin nye arbeidsgiver overfor statskanalen, men innrømmer at han «kommer til å signere en toårskontrakt veldig snart.»

– Mørkøv-exit

Danske Ekstra Bladet melder samtidig at Kristoff-hjelper Michael Mørkøv, også han i Katusha, blir med på lasset til UAE.

Kristoff har vært Katusha-rytter siden overgangen fra BMC i 2012, men Stavanger-syklisten har i lang tid blitt koblet vekk fra sitt nåværende lag.

Kristoff har tatt flere prestisjetunge seirer i Katusha-trøyen. «Storhaug-ekspressen» har vunnet klassikere som Milano-Sanremo og Flandern rundt, og kan også vise til to etappeseirer i Tour de France. I årets utgave av det prestisjetunge treukersrittet hadde 30-åringen stang ut, og tonen mellom ham og Katusha-ledelsen virket tidvis anspent underveis og på forhånd. Kristoff fikk for eksempel ikke med seg nevnte Mørkøv, nordmannens faste spurtopptrekker, med på laget til Frankrike.

(©NTB)