Bakenga ferdig i RBK: – Best for ham å se seg om etter en annen klubb

Kåre Ingebrigtsen bekrefter at angriperen står fritt til å forlate klubben.

Lerkendal/Bergen (TV 2): Mushaga Bakengas Rosenborg-karriere er så godt som over. Det bekrefter trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 tirsdag.

– Vi har funnet ut at det beste for ham nå er å se seg om etter en annen klubb. Det ligger ingen dramatikk i det. Vi er fantastisk fornøyd med Mush både i gruppen og på trening, men Mush er en spiss – en meget bra spiss. Der har vi Nicklas og Matti, og da blir veien lang frem. Mush trenger å spille fotball, men trener og er aktuell hele veien med oss til noe annet eventuelt skjer, sier RBK-treneren til TV 2.

Mushaga Bakenga ønsker ikke å uttale seg om saken.

Adressa.no melder tirsdag at RBK har bestemt at angriperen ikke skal spille for andrelaget, men Ingebrigtsen hevder det ikke ligger noen dramatikk bak.

– Han trener veldig bra. Føler vi for at han skal spille en toerkamp, så spiller han en toerkamp. Vi har noen unge gutter som også er på toerlaget, som trenger det og har det som sin eneste arena, sier han.

Tilbudt gratis til andre klubber
Etter det TV 2 erfarer han Bakenga blitt tilbudt gratis til andre norske klubber, noe Ingebrigtsen avviser.

– Nei, vi har ikke tilbudt ham noen plasser. Men vi har fått forespørsler, og de tror jeg bare skal gå til Jim Solbakken som er agenten hans, sier Rosenborg-treneren.

Bakenga kommer uansett ikke til å bli en kostbar investering for eventuelle beilere.

– Vi er ikke så opptatt av å få så mye penger for Mush. Han kom hit billig. Nå er vi enige sammen om at det beste er å gå videre. Da kommer ikke vi til å stå i veien og forlange vanvittig med penger for Mush. Nå handler det om å finne den riktige klubben hvor han får spille spiss, sier Ingebrigtsen.

Bakengas kontrakt vil ikke bli terminert, så i teorien kan han bli værende i klubben til den løper ut etter sesongen.

– Han kan godt være Rosenborg-spiller ut året, vi har null problemer med det, men vi har funnet ut at det beste for ham nå er å spille mer. Det kan ikke vi garantere, sier Ingebrigtsen.

– Kan han spille på A-laget igjen?

– Det kan skje. Vi har et tøft kampprogram. Det er definitivt ikke utelukket at Mush spiller for Rosenborg.

FORETRUKKET: Kåre Ingebrigtsen setter sin lit til Nicklas Bendtner, noe som har gjort veien frem til førstelaget enda lenger for Mushaga Bakenga.
FORETRUKKET: Kåre Ingebrigtsen setter sin lit til Nicklas Bendtner, noe som har gjort veien frem til førstelaget enda lenger for Mushaga Bakenga. Foto: Wold, Ole Martin

– Veien frem ble enda lengre
Det var signeringen av Nicklas Bendtner som gjorde veien lang til startelleveren for Bakenga.

– Vi har hele tiden sett på ham som et spissalternativ. Da vi hentet ham trengte vi angrepsforsterkninger. Mush har gjort en kjempejobb for oss. Så fikk vi Nicklas inn, og da ble veien frem til spissplassen enda lengre, medgir Ingebrigtsen.

– Hvordan har dialogen vært?

– Vi har pratet jevnt og trutt jeg og Mush. Det har aldri vært trøbbel. Det har vært en hyggelig og fin tone. Mush er en fantastisk gutt som jobber knallhardt hver dag på trening. Det har vært svært lite problemer med det.

– Hvordan har han reagert på å få lite spilletid?

Fotballspillere ønsker å spille så mye som mulig. Slik skal de være av natur. Så klart blir han skuffet, som alle andre. Det er tungt for meg også å si til ham at han ikke er i troppen. Han er en veldig, veldig bra fotballspiller. Det er kanskje den tyngste delen av en trenerjobb, men det har jeg måttet gjøre og det er også grunnen til at Mush søker nye utfordringer, sier Ingebrigtsen.