Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asgeir Westgård var på jobb på Oslo lufthavn da han mandag fikk øye på passasjerflyet, som er av typen Boeing 737-800.

Boeing 737-800 er en svært vanlig flytype på flyplassen, men én ting ved flymaskinen fikk Westgård til å stille spørsmål.

– Jeg fikk se det amerikanske flagget og tenkte «jøssenavn, hva er dette?» Når det er noe offisielt, så pleier de å stå ved GA-terminalen, sier han til TV 2.

Fløy for Hillary Clinton

Westgård la derfor ut et bilde av flyet på Facebook-gruppen «OSL Gardermoen Fly & Spottermiljø». Samtidig spurte han om noen hadde mer informasjon om flyet.

Han fikk raskt svar.

Flyet er nemlig innleid av Norwegian, men tilhører det amerikanske flyselskapet Xtra Airways.

Men det er ikke dette som gjør flyet spesielt. 737-800-maskinen er dekorert med det amerikanske flagget og malt i andre farger enn selskapets andre fly fordi det ble brukt av Hillary Clinton under den amerikanske presidentvalgkampen i 2016.

Bilder fra 2016 viser at lite er endret siden flyet fløy for presidentkandidaten.

GAMMEL KJENNING: Bortsett fra at teksten «Stronger Together» og logoene er borte, fremstår flyet slik det gjorde i Hillary Clintons tjeneste. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
GAMMEL KJENNING: Bortsett fra at teksten «Stronger Together» og logoene er borte, fremstår flyet slik det gjorde i Hillary Clintons tjeneste. Foto: AP Photo/Andrew Harnik

– Artig sammentreff

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, bekrefter at det er de som har leid inn flyet.

– Det skal fly for oss i en periode fremover, sier han til TV 2.

Han forteller at selskapet skal bruke maskinen på ruter mellom Oslo og destinasjoner i Europa.

– Det er innleid for å sikre at passasjerene kommer seg dit de skal på rute. Det dreier seg om vanlig innleie av fly og mannskap, fortsetter kommunikasjonssjefen.

Flytypen er den er den samme som de fleste andre flyene som Norwegian har i sin flåte. Sandaker-Nielsen forklarer at selskapet ikke kjente til koblingen til Hillary Clinton før pressen tok kontakt.

– Det er et litt artig sammentreff, sier han.