SPARKET: Anthony Scaramucci var kommunikasjonsdirektør for Det hvite hus i ti dager. Så fikk han sparken. Foto: REUTERS.
SPARKET: Anthony Scaramucci var kommunikasjonsdirektør for Det hvite hus i ti dager. Så fikk han sparken. Foto: REUTERS.

fikk sparken etter 10 dager:

Scaramucci sparket: – President Trump føler kommentarene hans var upassende

Kommunikasjonsdirektør Anthony Scaramucci har falt i unåde hos Donald Trump. Det tok ti dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder både Fox News, New York Times og flere andre amerikanske medier.

Mandag kveld bekrefter også Det hvite hus at Scaramucci slutter i jobben han har hatt i ti dager.

– Anthony Scaramucci vil forlate sin rolle som kommunikasjonssjef i Det hvite hus. Scaramucci følte det var best å gi stabssjef John Kelly blanke ark og muligheten til å bygge sitt eget team. Vi ønsker ham alt det beste, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

– Han har ingen rolle i Trump-administrasjonen på dette tidspunkt, bekreftet pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders på en pressekonferanse mandag kveld.

Ifølge New York Times bekreftet tre personer med kjennskap til saken at Scaramuccis tid som kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus allerede er over, noen minutter før den offisielle bekreftelsen kom.

Avskjedigelsen kommer bare dager etter at Scaramucci liret av seg en tirade mot andre sentrale personer i Trumps administrasjon, blant dem daværende stabssjef Reince Priebus.

Trumps ferske kommunikasjonsdirektør ringte en politisk journalist for å true ham til å oppgi kildene sine. Så begynte han å hetse sine egne kolleger grovt.

Ifølge New York Times var det Trumps nye stabssjef John F. Kelly som stilte som krav for å ta jobben at Scaramucci skulle sparkes.

– Presidenten følte Anthonys kommentarer var upassende i en slik posisjon, sa Huckabee Sanders på pressekonferansen.

Scaramucci skal ha skrytt av at han rapporterte direkte til presidenten og ikke via stabssjefen.

– Fantastisk dag

Donald Trump selv virker imidlertid å være totalt uaffisert av Scaramucci-sparkingen:

– En fantastisk dag i Det hvite hus, twitret presidenten natt til tirsdag.

Trender på Twitter

Etter avskjeden har ikke Twitter-brukerne spart på kruttet. Det flommer over av reaksjoner.

Mange benytter også andledningen til å dele noen finurlige ordspill og vitser rundt Scaramuccis korte karrière i Det hvite hus. Barack Obamas tidligere seniorrådgiver, Dan Pfeiffer, er en av dem.

– Beklageligvis for «The Mooch» er tre dager minimumsperioden for å bli invitert til Det hvite hus' gjenforening, skriver han.

– Hvis du kjøpte melk den dagen Scaramucci ble ansatt, er den fortsatt fersk, skriver en.