GAME OF THRONES-LEKKASJE: Etter at hackere har trengt seg inn i HBOs systemer, kan materiale fra kommende Game of Thrones-episoder være på avveie. 
GAME OF THRONES-LEKKASJE: Etter at hackere har trengt seg inn i HBOs systemer, kan materiale fra kommende Game of Thrones-episoder være på avveie.  Foto: Helen Sloan / HBO / Stella Pictures

HBO hacket: Game of Thrones-hemmeligheter kan være på avveie

HBO fortviler og har iverksatt etterforskning.

HBO har blitt frarøvet fortrolig materiale i et hackerangrep. Det bekrefter selskapet i en uttalelse til Entertainment Weekly mandag.

– Vi igangsatte etterforskning av hendelsen umiddelbart, og samarbeider nå både med politi og utenforstående datasikkerhetsfirmaer. Datasikkerhet er høyeste prioritet hos HBO, og vi tar ansvaret for å beskytte dataene vi innehar på alvor, skriver de videre.

Kan ha GoT-materiale

Hackerne hevder de har 1,5 terabyte med HBOs data. Så langt skal en kommende episode av seriene Ballers og Room 104 ha blitt lagt ut på nett. Det skal også finnes skriftlig materiale som angivelig skal være fra neste ukes Game of Thrones-episode.

HBO selv ønsker ikke å kommentere hvilket innhold som er stjålet eller hvor mye det er snakk om.

– Urovekkende

Mandag morgen sendte HBOs administrerende direktør, Richard Plepler, ut en epost til alle ansatte i selskapet for å informere om at angrepet har funnet sted og at de jobber for å få klarhet i hva som har skjedd.

– Alle innbrudd av slik art er urovekkende, forstyrrende og alarmerende for oss alle. Jeg kan forsikre om at toppledelsen, vårt ekstraordinære teknologiteam og eksperter fra utsiden jobber døgnet rundt for å beskytte våre felles interesser, skriver han.

Anonymt varsel

Søndag ble det sendt en anonym epost til flere nyhetsreportere, hvor angrepet ble varslet.

– Hei til hele menneskeheten! Det største angrepet i internettets historie er iferd med å skje. Hva navnet er? Å, jeg glemte å fortelle det. Det er HBO og Game of Thrones! Dere er de utvalgte første til å kunne se og laste ned lekkasjen. Nyt den, og spre ordet. Den som sprer det på en god måte, ønsker vi å gjøre et intervju med. HBO er ferdig, skrev de i mailen.

Foreløpig skal ingen av Game of Thrones-episodene være lekket.