HYLLET: Patrick Thoresen og Storhamar-spillerne fikk en god velkomst på første trening. 
HYLLET: Patrick Thoresen og Storhamar-spillerne fikk en god velkomst på første trening.  Foto: TV 2

3000 tilskuere på første Thoresen-trening

Patrick Thoresen ble hyllet av flere tusen supportere på sin første Storhamar-trening.

Det er liten tvil om at Patrick Thoresen blir GET-ligaens aller største stjerne når ishockey-sesongen drar i gang om en drøy måned.

Etter 16 år som utenlandsproff i flere av verdens beste hockey-ligaer, var det enorm pågang på Hamar for å få med seg 33-åringens første is-trening med klubben.

Stående applaus fra 3.000 tilskuere

Storhamar har for vane å ha rundt 1.000 tilskuere i hallen når byens helter sesongdebuterer på is. Etter at Thoresen signerte for klubben i sommer har interessen vært enorm. I ettermiddag hadde, i følge Hamar Arbeiderblad, nærmere 3.000 møtt opp. Da Thoresen, som siste spiller, entret isen, reiste samtlige i CC Amfi seg for å hylle veteranen.

– Det er kult. Storhamar har hatt en tradisjon der det har vært rundt tusen mennesker på første trening. Jeg tror det blir enda bedre i år, og at det kommer et par tusen til, sa Thoresen til TV 2 Sporten før treningen.

– Sterkt lag på papiret

Den tidligere Canada-, USA-, Russland-, Sverige- og Sveits-proffen er ikke Storhamars eneste nysignering før 2017-18-sesongen. Robin Dahlstrøm (Herning ), Steffen Thoresen (Lørenskog), Kodie Curran (Esbjerg), Victor Svensson (Oskarshamn), Emil Frøshaug (Lørenskog), Jimmy Andersson (Frisk Asker) og Kjetil Martinsen (Stavanger Oilers) har alle tatt turen til den hardtsatsende klubben, som har uttalt at de ønsker å vippe Stavanger ned fra hockey-tronen.

– Kan Storhamar ta NM-gull denne sesongen?

– På papiret ser vi ut som et sterkt lag. Vi har en fin miks med eldre, rutinerte spillere og unge, sultne spillere. Men det er ikke mange her som har vært med å vunnet noe før, og det er mange andre gode lag i denne serien. Det gjelder å finne en god lagfølelse og komme i den flyten man trenger i et sluttspill, sier Thoresen.

Ser for seg lederrolle

Med 16 år som utenlandsproff har forwarden opplevd mye. Derfor ser han på seg selv som en naturlig leder i laget.

– Vi må bruke litt tid. Jeg må lære meg å kjenne de andre på laget og de må lære seg å kjenne meg. Men det blir naturlig at jeg tar en lederrolle. Det har jeg gjort i tidligere klubber og det kommer jeg til å gjøre her også, sier Thoresen, som gleder seg til sin første sesong i Norge siden 2000-2001.

– Sommeren blir lang nok borte fra isen, endelig skal vi dra i gang dette her og begynne å jobbe mot et felles mål.