Helland svært usikker før Celtic-kampen: – Det føles ikke helt bra

Skadeproblemene gjør at Pål André Helland ikke tør å slippe seg løs.

Lerkendal/Bergen (TV 2): En lyskestrekk i første kamp mot Dundalk har holdt Pål André Helland på sidelinjen de siste ukene.

Onsdag venter Celtic på Lerkendal, og spørsmålet er om RBK-stjernen blir klar til kamp. Da TV 2 møtte Helland mandag var det lite optimisme å spore.

– Jeg vet ikke. Jeg trener, så får vi se, sier Helland til TV 2.

– Hva kjenner du når du trener?

– Jeg kjenner ikke så voldsomt mye, men det føles ikke helt bra, sier 27-åringen.

– Det er ikke bra
For RBK-stjernen er det vanskelig å anslå hvor stor sjansen er for at han spiller i Champions League-kvalifiseringen, men føler seg for øyeblikket ikke klar. Skadeproblemene gjør at han ikke tør å slippe seg løs.

– Hvis jeg skal være i nærheten av å spille, så vil jeg være hundre prosent og trygg på alt jeg gjør. Det føler jeg ikke at jeg er nå. Jeg føler hele tiden på det på treningen. Jeg tenker over alt jeg gjør. Det er ikke naturlig. Jeg handler ikke på instinkt og prøver å unngå visse bevegelser. Det er ikke bra, medgir han.

– Hadde krampe i kjeven
Helland tror på svært god stemning når den skotske seriemesteren kommer til Lerkendal. Etter 0-0 i første kamp, har trønderne et godt utgangspunkt.

– Det blir en tøff og artig kamp. Det er sånne kamper alle har lyst til å spille. Det er bare å glede seg. Jeg tror det trønderske publikummet gleder seg. Det blir fullt hus, og blir det seier så blir det god stemning, sier Helland, som kommer til å ha ekstra mye nerver om han må se kampen fra sidelinjen.

– Da går det en par-tre pakker med tyggis. Det gjorde det mot Dundalk.

– Jeg hadde krampe i kjeven etter kampen. Det er ubehagelig. Du kan ikke påvirke det på noen måte. Når du er fotballspiller, ikke får spille og det er viktige kamper – da er man nervøs, sier Helland.

– Per nå er du uaktuell?

– Jeg hadde ikke spilt i dag.