Etterlyser mulig fluktbil etter innbrudd i våpenforretning

Et ukjent antall våpen er blitt stjålet fra en våpenforretning. Politiet ber om informasjon om mulig fluktbil.

OPPDATERING 1. AUGUST kl 12.45: I originalsaken ba politiet informasjon om en hvit varebil. Bildet og beskrivelsen av denne bilen er nå tatt bort fra saken, da den ikke lenger er av interesse for politiet.

Natt til mandag ble en stjålet bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus.

– Det er brukt en stjålet bil som rambukk for å kjøre inn i inngangspartiet til denne våpenforretningen, sier operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud i Øst politidistrikt til TV 2.

Ifølge politiet er et ukjent antall våpen blitt stjålet fra butikken. Det er ikke kjent hva slags våpen som er borte.

– Det er stjålet flere våpen av ulike typer, forteller operasjonslederen.

Politiet ble varslet om innbruddet klokken 05.55 mandag morgen. Bevæpnet politi rykket da ut til stedet.

RAMBUKK: Denne Audien ble brukt som rambukk da noen brøt seg inn i våpenforretningen Børselars i Akershus. Foto: Politiet
RAMBUKK: Denne Audien ble brukt som rambukk da noen brøt seg inn i våpenforretningen Børselars i Akershus. Foto: Politiet

– Meldingen gikk ut på at det var et mulig innbrudd på stedet. Vi rykket ut med flere patruljer og politihelikopteret. Da vi ankom stedet, var det ingen personer der, sier Willersrud til TV 2.

Mandag formiddag er flere kriminalteknikere på plass.

– Det pågår taktiske og tekniske undersøkelser, sier Bjørn Christian Willersrud.

Han forteller at politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

– Vi er interesserte i tips dersom noen har gjort observasjoner før og under innbruddet, fortsetter operasjonslederen.

Publikum kan ringe politiets tipstelefon på 63969268

Hvit Toyota observert ved åstedet

Fungerende lensmann Espen Sandvold i Eidsvoll og Hurdal sier at politiet ønsker tips om Audien som ble brukt som rambukk. De som har opplysninger om bilen, må kontakte politiet umiddelbart, oppfordrer han.

– Dette er en blå Audi A4 stasjonsvogn 2006-modell med registreringsnummer BE 11954 som vi har funnet ut ble stjålet i Drøbak 18. juli på natten. Alle observasjoner rundt denne bilen er interessante for politiet, sier Sandvold til TV 2.

– Det er personer i bilen som oppfører seg på en slik måte at det er av interesse for politiet, sier lensmann Sandvold til TV 2.

PS. Tidligere mandag opplyste politiet om et registreringsnummer som skulle kunne knyttes til den hvite Toyotaen. Dette registreringsnummeret er likevel IKKE nummeret på denne bilen, får TV 2 opplyst.