Komfortabel seier i Oslo for Manchester United

– Jeg tror José Mourinho sitter igjen med flere svar, sier TV 2s fotballekspert.

Vålerenga-Manchester United 0-3

Det ble enkel 3-0-seier for Manchester United i søndagens treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal. Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Scott McTominay scoret målene for Europaliga-mesterne.

Se Lukakus 2-0-scoring i videovinduet øverst! Bla ned for de øvrige scoringene.

– Jeg tror José Mourinho sitter igjen med flere svar, selv om motstanderen er svak, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Det var en kamp litt som forventet. United hadde ballen mye. Vålerenga ville stå høyt, men de ble selvfølgelig spilt lavere. Manchester United var så mye bedre enn Vålerenga som forventet, oppsummerte Myhre.

Selv om José Mourinho uttalte til TV 2 før kampen at resultatet mot Vålerenga ikke betydde noe, forteller TV 2s fotballekspert Brede Hangeland om en engasjert Manchester United-manger på sidelinjen under kampen.

– Det er en tent Mourinho som jager spillerne og sier «go, go, go» hele tiden. Kjeften går i ett og han vil tydeligvis ha noe ut av denne kampen, sa Hangeland etter de første 45 minuttene.

Manchester United-spiller Victor Lindelöf var fornøyd med forestillingen.

– Det var morsomt. Det var en bra kamp med godt tempo, så det var en bra kamp å få i oppkjøringen. Det har vært en bra forsesong. Vi har fått gode resultater mot store motstandere og vi har trent bra, sier svensken til TV 2.

Midtstopperen ble hentet til Manchester United fra Benfica tidligere i sommer.

– Det har vært noen viktige uker for meg; å bli kjent med nye lagkamerater og lære måten vi spiller på. Jeg synes det har gått bra, og alle spiller er veldig snille og hjelper meg, sier Lindelöf.

Vålerenga satte aldri Manchester United under press, men Ghayas Zahid burde redusert for Oslo-laget.

– Vålerenga har spilt på en måte som gjør at de har lært en del. Når du endelig får muligheten til å møte de beste, må du prøve litt. Da får du svar på hva som fungerer internasjonalt. Skal Vålerenga opp i toppen av norsk fotball og kvalifisere seg for Europa, må de få referanser. Da må de tørre å ha et eget spill. Hadde de møtt United i en tellende kamp i Europa hadde de selvfølgelig hatt en annen tilnærming, sier Petter Myhre.

Vålerengas Jonathan Tollås Nation sa følgende til TV 2 etter kampen:

– Det ble som ventet; meget tøft. I første omgang gjør de greit med litt pasningsspill og vi holder greit unna. I andre blitt for mange touch og én og én. I andre omgang vises den klasseforskjellen som skal være som vises.

Midtstopperen fikk bryne seg på Romelu Lukaku i en halv omgang.

– Det er en kraftpakke uten sidestykke, vurderte Tollås Nation.

– Omgangens prestasjon
Det var ingen tvil om klasseforskjellen mellom lagene, og Manchester United gikk rett i strupen på Vålerenga, og etter et kvarters spill var Paul Pogba få centimetere fra å gi United ledelsen.

Tidenes dyreste fotballspiller vendte av Daniel Fredheim Holm og satte ballen i stolpen bak Adam Larsen Kwarasey.

– Det er omgangens prestasjon. Glitrende skuddfinte og ballen er nesten limt oppi krysset, kommenterte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen.

Vålerenga klarte ikke å sette press på Manchester United, som var det førende laget på Ullevaal, men som slet med å skape store målsjanser.

– Det er det vanskeligste i fotball når man møter lag som ligger lavt. Det er liten plass og spillerne slår ofte mye på tvers. Går det sakte, rekker motstanderne å flytte seg. Jeg synes Manchester United har spillertyper som skal spille gjennom det leddet likevel, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Ledermålet kom ikke før i siste spilleminutt av omgangen. Marouane Fellaini, som kobles til Galatasaray, headet ballen i mål via Robert Lundström.

– En så god hodespiller som Fellaini kan ikke få stå så alene, sa Brede Hangeland i pausen.

Rett fra benken til scoring
Romelu Lukaku var blant spillerne som kom på banen til andre omgang for Manchester United, og knapt to minutter var spilt før han vant en duell på første stolpe og headet et hjørnespark i mål til 2-0 for engelskmennene.

– De var svake på offensive dødballer forrige sesong. Nå har de fått Lukaku, og han er mannen som kan rette på den statistikken, kommenterte TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Etter 63 minutters spill kom kveldens første Vålerenga-sjanse. Lundström kom opp på høyresiden og slo inn til Ghayas Zahid. Den offensive midtbanespillerne burde satt inn 1-2, men blåste ballen høyt over.

– Denne gangen fikk han pasningen på innsiden av United-forsvarerne og da blir det bedre. Det er en gedigen mulighet, kommenterte Petter Myhre.

Den unge innbytteren Scott McTominay la på til 3-0 i det 71. spilleminutt. 20-åringen kombinerte med Anthony Martial, vendte unna prøvespiller Benjamin Gleditsch og satte inn 3-0 med en velplassert avslutning.

– Jeg advarte litt mot Scott McTominay. Det er en spiller jeg tror vi kan få se mer til, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Unge McTominay var nær å score sitt andre noen få minutter senere. Anthony Martial presset Vålerenga-målvakt Marcus Sandberg, som spilte ballen rett ut i beina på McTominay. Unggutten skjøt mot mål, men Jonathan Tollås Nation hindret 0-4 med en lang tå. Det gjorde at 3-0 ble sluttresultatet.