Manchester United henter Chelsea-spiller

José Mourinho kjøper tidligere Chelsea-elev.

Se Matic avgjøre FA-cupsemifinalen med drømmetreff mot Tottenham forrige sesong øverst.

Nemanja Matic forlater Chelsea og blir Manchester United-spiller. Det bekrefter Old Trafford-klubben på sine nettsider.

28-åringen har signert en treårskontrakt med «de røde djevlene», med en opsjon på å forlenge ytterligere ett år.

Serberen gjenforenes med tidligere Chelsea-sjef José Mourinho, og får draktnummer 31.

– Nemanja er en Manchester United-spiller og en José Mourinho-spiller. Han representerer alt jeg ønsker meg i en fotballspiller: lojalitet, jevne prestasjoner, ambisjoner og han er en lagspiller, sier Mourinho om nysigneringen.

I RØDT: Nemanja Matic i den røde Manchester United-trøyen.
I RØDT: Nemanja Matic i den røde Manchester United-trøyen.

– Kunne ikke si nei

Etter 3-0-seieren over Vålerenga lettet portugiseren på sløret, og uttalte at Matic ønsket seg overgangen veldig sterkt. Nå takker han serberen for sitt store engasjement for å få overgangen i orden.

– Uten det ville det ikke vært mulig å få ham hit. Jeg er sikker på at spillerne og supporterne vil elske ham, sier Mourinho.

Spilleren selv legger ikke skjul at sjansen til å jobbe med suksessmanageren igjen var viktig for ham.

– Jeg er begeistret over å ha sluttet meg til Manchester United. Å jobbe med José Mourinho igjen var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Matic som takker Chelsea for tiden der.

Tiltrengt

Overgangssummen er ikke offentliggjort, men skal ligge på rundt 440 millioner kroner, ifølge engelske aviser.

Mourinho avslørte nylig at han ønsket en midtbanespiller som sørger for balanse i laget. Det er rollen Matic er tiltenkt.

– Det må være en fantastisk nyhet for alle United-supportere, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Jeg tror han kan være «the missing link» i United-laget til Mourinho. De har vært ganske bra bak og fremme, men de har savnet den balansespilleren nå som Michael Carrick blir eldre. Jeg tror det er en veldig god signering.

Han er enig i vurderingen av at Matic er en typisk Mourinho-spiller.

– Det er han helt åpenbart. Først og fremst er han en stabilisator på midten som gjør det enklere for de bak. Rollen til Matic er en av de viktigste i et lag. Jeg ser frem til å se ham i United-drakt, og jeg tror det er fornuftig av Mourinho, sier Hangeland.

– Det er ikke sikkert Chelsea-fansen liker så godt at de selger til Manchester United, men det er business, og det virker som Matic har hatt et sterkt ønske om å gjenforenes med Mourinho. Conte tenker vel at han klarer seg uten ham.

Tredje sommerkjøp

I helgen verserte ryktene om at Marouane Fellaini er på vei til Galatasaray, men Mourinho avviste spekulasjonene etter Vålerenga-kampen.

Matic gikk fra slovakiske Kosice til Chelsea i 2009, men gikk til Benfica to år senere. I januar 2014 returnerte han til London og Chelsea. Hos de blå vant han to seriemester og vinnermedalje fra både FA-cupen og Ligacupen.

Manchester United har kjøpt Victor Lindelöf og Romelu Lukaku fra henholdsvis Benfica og Everton tidligere i sommerens overgangsvindu.