Danskene sendte Tyskland hodestups ut av EM til tross for utrolig keepertabbe

Danmark hevet seg og snudde til 2-1-seier da tittelgrossisten Tyskland røk ut av kvinnenes fotball-EM. VIF-spiller Theresa Nielsen avgjorde kvartfinalen.

Se vinnermålet øverst! (video med tillatelse fra NRK)

Nielsen stanget inn det danske vinnermålet sju minutter før slutt.

Tyskerne jaget febrilsk en utligning på tampen, men klarte ikke å stoppe Danmark fra å skape en gedigen EM-sensasjon. Tyskland har vunnet hvert eneste europamesterskap siden 1995, men i år blir det en ny vinner for første gang på 24 år.

EM-tapet var for øvrig tyskernes første i en utslagsrunde siden nettopp Danmark vant 3-1 i 1993.

Brøler

Danskene fikk en marerittstart på den utsatte kvartfinalen i Rotterdam. Etter bare tre minutter rotet målvakten Stina Lykke Petersen det til da hun bommet totalt i sitt forsøk på å ta innlegget til Isabel Kerschowski. 31-åringen fikk så vidt en hånd på ballen, men den spratt videre og i nettet til tysk 1-0-ledelse.

Seiersvante tyskere dominerte første omgang mot et nervøst dansk lag. De rødkledde slurvet i pasningsspillet og slet med dårlige klareringer i bakre rekker.

Landslagssjef Nils Nielsens pauseprat gjorde underverker for Danmark. I annen omgang var det langt større besluttsomhet å spore, og det kom også tydelig fram i utligningsmålet fire minutter etter sidebytte.

Helt upresset kunne Nadia Nadim heade inn 1-1 på et innlegg fra Stine Larsen. Tyskerne fulgte ikke med da den ungarske dommeren vinket spillet videre etter at assistentdommeren først hadde offsideflagget oppe.

Mange sjanser

Målet ga det danske laget en solid dose selvtillit. Like etter skapte nemlig Nielsens utvalgte en rekke farlige sjanser. Blant annet hadde Katrine Veje et skudd i stolpen, mens Pernille Harder var alene med keeper.

Danmark møter enten Østerrike eller Spania i semifinalen. Nederland er også semifinaleklar etter at vertsnasjonen slo Sverige 2-0 lørdag. Nederlenderne møter enten England eller Frankrike.

Kvartfinalen mellom Tyskland og Danmark skulle egentlig spilles lørdag, men kraftig regn førte til gjentatte utsettelser. Til slutt bestemte arrangøren seg for å spille kampen på dagtid søndag.