Drømmemålene satt løst i J19-klassen: – Utrolig, strålende, eventyrlig!

Både Verdal og Skjoldar leverte perler som fikk frem superlativene fra TV 2s kommentatorer.

Norway Cup 2017 er i gang, og på TV 2-banen på Ekebergsletta er allerede flere vakre mål blitt scoret.

Se Norway Cup på TV 2 Sumo!

Noen av de aller vakreste ble scoret i oppgjøret mellom Verdals og Skjoldars J19-lag, der ikke mindre enn tre av scoringene virkelig fikk opp desibelnivået i TV 2s kommentatorboks.

16 år gamle Synne Aksnes' 5-0-variant var den første som fikk Espen Ween og Jesper Mathisen opp i fistel.

Se scoringen i videovinduet her!

Verdal-spilleren plasserte ballen i det lengste krysset fra nærmest død vinkel etter en hjørnesparksituasjon.

– Oioioi! Den dypper ned i krysset! Om det var meningen eller ikke, spiller ingen rolle, for vakkert var det, utbrøt kommentator Ween.

– Det er alltid vanskelig å si om det var meningen eller ikke, men vi gir henne den og sier at det var det hun prøvde på. Det er rett og slett en utrolig vakker scoring. Keeper er helt sjanseløs. Meget presist og meget flott utført, sa Jesper Mathisen da scoringen satt i nettet.

Se også: – «Cocky»? Folk fra Otta er ikke «cocky»!

En scoring forbildet ville vært stolt av: – Får håpe vi har en ny Hegerberg på gang
TV 2s ekspertkommentator måtte lete i papirene sine for å finne ut mer om spilleren bak drømmescoringen, og kunne meddele at Aksnes har Ada Hegerberg som forbilde. En slik scoring som dette ville også Lyon-proffen vært meget stolt av å utføre.

– La oss håpe at vi har en ny Ada Hegerberg på gang her, for det trenger vi i Norge. Vi hadde et landslag som ikke var altfor imponerende i EM, men når vi ser et par av de spillerne utpå her i dag, så er fremtiden lys for det norske kvinnelandslaget, sa Mathisen.

Mathisen brukte ordet «verdensklasse» - så ble scoringen toppet
Scoringen var dog ikke den eneste av det praktfulle slaget i oppgjøret. Ikke lenge etter satte Ingrid Borgen (20) inn 7-0 med en fantastisk scoring som fikk Jesper Mathisen til å ta frem ordet «verdensklasse».

Se scoringen i videovinduet her:

Den største godbiten var det dog Haugesund-laget Skjoldar som serverte TV-seerne. For selv om 1-7-scoringen i utgangspunktet ikke var noe mer enn et trøstemål, er det det som trolig vil huskes best fra spillerne i Skjoldar resten av deres karrierer.

Anna Fuglestein (17) så nemlig en mulighet ingen andre på Ekeberg så, og satte ballen i mål nesten fra midtbanen med lagets første scoring i turneringen.

– Hun lader kanonen. Hun tror det ikke selv at ballen går inn. Hun har snudd ryggen til, når alle lagvenninnene stormer mot henne. For en perle. For et langskudd. En strålende scoring. Nå har vi fått tre eventyrlige scoringer i en og samme kamp. Verdal og Skjoldar leverer til terningkast seks! uttalte Mathisen.

Se scoringen i videovinduet øverst!

– Jeg så det ikke selv, for jeg hadde snudd meg. Det var en drittkamp, sa Fuglestein etter kampslutt.

Men selv om scoringene var fantastiske, var det også et øyeblikk som stjal oppmerksomheten utover de åtte målene. Hanna Hofstad Sørensen, som selv er storscorer og ikke hadde scoret noen av de sju målene til Verdal, valgte nemlig å skyte ballen ut av spill i stedet for i nettet da en motstander lå nede med skade.

– Det er rett og slett et vakkert fotballøyeblikk, sa kommentator Ween.

– Det er det flotteste vi har sett i denne kampen, og denne kampen har gitt oss åtte scoringer hvorav tre av de har vært utrolig flotte. Hun topper det. Rett og slett vakkert, sa Jesper Mathisen om 17-åringens fantastiske gest.

Se fair-play-øyeblikket i videovinduet her!

Les også: Slik ser du Norway Cup på TV 2