GOD KAMP: Neymar hadde to målgivende pasninger og gjorde en god kamp for Barcelona.
GOD KAMP: Neymar hadde to målgivende pasninger og gjorde en god kamp for Barcelona. Foto: Mike Ehrmann

Neymar med to målgivende i intens «El Clásico»

«El Clásico» kom tidlig denne sesongen. Begge lag stilte knallsterkt i det som ble en svært underholdende treningskamp.

Real Madrid - Barcelona 2-3 (2-2)

Selv om det bare var en treningskamp, manglet det ikke på temperatur og vinnervilje da de to spanske rivalene Real Madrid og Barcelona møttes til dyst foran fulle tribuner i Miami.

Det var den første «El Clásico» til å bli spilt utenfor Spania siden 1982, og spesielt førsteomgang var et fyrverkeri: Etter bare 14 minutter sto det allerede 2-1 til Barcelona på scoringstavlen.

Barcelona kunne løfte trofeet etter kampen.
Barcelona kunne løfte trofeet etter kampen. Foto: Chris Trotman

Nygifte Lionel Messi sendte katalanerne i føringen etter 3 minutter spilt, og kun minutter senere satte Ivan Rakitic inn 2-0.

Real hadde allerede tapt to kamper i denne turneringen, og de fikk seg en ordentlig kilevink mot Manchester City natt til torsdag, da de tapte 4-1. Det var tydelig at de ikke kunne tillate to slike tap på rad, og spesielt ikke mot erkefienden. Mateo Kovacic reduserte etter 14 minutter, og ti minutter før pause hadde det spanske stjerneskuddet Marco Asensio utlignet for de helhvite.

Andreomgang ble et antiklimaks i forhold, selv om det var nok av god fotball som ble vist. Lagene gjorde flere bytter utover omgangen, og stjerner som Messi, Neymar, Modric og Bale ble alle erstattet.

Gerard Piqué ble matchvinner etter å ha styrt inn et Neymar-frispark i det 50. minutt.

Kan ha vært Neymars siste Barca-kamp

Stor spenning var knyttet til brasilianske Neymar, som virkelig har vært i sentrum den siste tiden. Fredag barket han sammen med lagkameraten Nelson Semedo på trening og forlot treningsanlegget i sinne. Det ga nytt liv til ryktene om at 25-åringen ønsker seg til Paris Saint-Germain.

Neymar ga ingen ny næring til de ryktene i natt: Han toppet en god kamp med to målgivende pasninger, og ble byttet ut for Arda Turan i det 73. minutt.

Det kan likevel ha vært hans siste kamp i Barca-trøyen. Ifølge Mirror frykter kilder innad i Barcelona at han vil ende opp i PSG og Ligue 1, til tross for at Barcelona ikke vil forhandle og PSG dermed er tvunget til å punge ut hele utkjøpsklausulen på to milliarder kroner om de vil ha brasilianeren.