KLAR BESKJED: Alexis Sánchez blir i Arsenal, sier Arsène Wenger.
KLAR BESKJED: Alexis Sánchez blir i Arsenal, sier Arsène Wenger. Foto: Matt Dunham

– Foretrekker min jobb fremfor deres

Arsène Wenger lite fornøyd med spørsmål om Alexis Sánchez, som mister sesongstarten.

Se Arsenal mot Sevilla på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag klokken 17.20

Alexis Sánchez har bare ett år igjen av kontrakten med Arsenal, og ryktene rundt den chilenske stjernespilleren fortsetter å svirre. Det ble ikke mindre spekulasjoner av at Sánchez delte et bilde på Instagram, der han hevdet at han var blitt syk.

Planen at Sánchez skulle returnere til London og Arsenal søndag, men manager Arsène Wenger bekrefter at det ikke skjer.

– Han har influensa. Jeg tekstet med ham i går, og han kommer tilbake så raskt som mulig. Vi har vært i kontakt med både ham og legen. Det er ingen grunnleggende problem, bortsett fra at han burde ha kommet tilbake. Han kommer tilbake tirsdag, uttalte Wenger etter lørdagens 5-2-seier over Benfica ifølge The Telegraph.

Neste helg starter Arsenal sesongen mot Chelsea i Community Shield. Fem dager senere begynner Premier League mot Leicester. Chelsea-kampen skal aldri ha vært aktuell for Sánchez, men The Telegraph skriver at det nå også er tvilsomt at chileneren rekker seriepremieren.

Det har blitt skrevet at Sánchez' Instagram-post var et bevis på at han ønsker å bytte klubb i sommerens overgangsvindu. Paris Saint-Germain og Manchester City følger situasjon.

– Jobben deres er å være mistenksom. Deres jobb er bygget på mistillit, mens min er bygget på tillit. Derfor foretrekker jeg min jobb, sier Arsène Wenger.

Fra 1. januar kan Sánchez forhandle med andre klubber og forlate Arsenal gratis den påfølgende sommeren. Det samme gjelder Mesut Özil.

– Det er ingen utvikling. Det har alltid vært den samme. Han blir. Spillerne som har ett år igjen av kontrakten må respektere den og spille ut tiden.

Arsenal har forsterket stallen med Alexandre Lacazette og Sead Kolasinac, og Monaco-stjernen Thomas Lemar ryktes å være på vei inn.

– Du må være på alerten. Det er det vi er, svarte Wenger på spekulasjonene.