Nysigneringene sikret Liverpool-seier

Rune Almenning Jarstein måtte plukke tre baller ut av nettet da Hertha Berlin var sjanseløse mot Liverpool.

Hertha Berlin - Liverpool 0-3

Liverpool sliter med å sikre seg Naby Keïta og Virgil van Dijk, men de har allerede signert Mohamed Salah, Dominic Solanke og Andrew Robertson fra henholdsvis Roma, Chelsea og Hull.

Både Salah og Solanke har bidratt med scoringer tidligere i sesongoppkjøringen, og begge tegnet seg på ny på scoringslisten mot Hertha Berlin.

Se 3-0-scoringen i videovinduet øverst. Bla ned for de øvrige målene.

Solanke headet fint inn 1-0 bak Rune Almenning Jarstein etter et kvarters spill. Georginio Wijnaldum doblet like før pause, før innbytter Mohammed Salah kunne sette inn 3-0 i andre omgang. Det ble sluttresultatet på Olympiastadion i den tyske hovedstaden.

Barcelona-linkede Philippe Coutinho var utnevnt til kaptein, og det var den lille brasilianeren som slo den nydelige pasningen til Salah.

– Jeg tror slike spillere forstår hverandre. Det er godt å ha spillere av den kvaliteten. De finner hverandre. Pasningen fra Phil var veldig fin, og avslutningen fra Salah er ikke verst den heller, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp ifølge Liverpool Echo.

Hull-signeringen Andrew Robertson spilte hele andre omgang i det som var hans første kamp for Liverpool.

Jarstein sto for øvrig hele kampen mellom Hertha-stengene, mens midtbanespilleren Per Ciljan Skjelbred startet kampen og ble byttet ut midtveis i andre omgang.

Et kvarter var spilt da Liverpool tok ledelsen. Sadio Mané, som spilte sin første kamp etter kneskaden som gjorde at han mistet slutten av forrige sesong, kombinerte med Adam Lallana. Sistnevnte chippet inn til Dominic Solanke, som headet ballen i en bue forbi Jarstein.

Divock Origi skulle egentlig startet kampen, men måtte kaste inn håndkleet før kampstart. Inn kom nettopp Solanke.

I det 38. spilleminutt la Georginio Wijnaldum på til 2-0. Solanke gjorde en god jobb og vant ballen høyt på banen. Han spilte inn til Mané, som la igjen til Wijnaldum. Med en markkryper satte han inn dagens andre bak Norges landslagsmålvakt.

Jürgen Klopp kastet inn Mohamed Salah i pausen, og etter en drøy time fikk fansen se litt av hvorfor egypteren er hentet til Anfield. Philippe Coutinho, som var Liverpools kaptein i kampen, driblet et par Hertha Berlin-spillere på egen banehalvdel og slo en lang ball i bakrom mot Salah, som kom alene med Rune Almenning Jarstein og lobbet inn 3-0-scoringen for Liverpool.

Liverpool møter Bayern München i sin neste treningskamp tirsdag kveld.