TILBAKE I BERGEN: Erik Huseklepp.
TILBAKE I BERGEN: Erik Huseklepp. Foto: Tøsse, Anders

Haugesund låner ut Erik Huseklepp

Erik Huseklepp (32) bekreftet klar for Åsane.

Åsane bekrefter lørdag ettermiddag at Erik Huseklepp er klar for klubben og spiller resten av sesongen på lån fra Haugesund.

Huseklepp gjenforenes nå med Åsane-trener Mons Ivar Mjelde, som i en periode var hans trener i Brann. Huseklepp forlot Bergen og Brann ved nyttår og skrev under for Haugesund. En retur til Brann skal ha vært aktuelt, men klubbene kom ikke til enighet tidligere denne uken.

32-åringen skal ikke være tilgjengelig for søndagens bortekamp mot Arendal, men debuten kan komme hjemme på Myrdal mot Ranheim én uke senere.

Huseklepp har fortsatt ett år igjen av kontrakten med Haugesund når utlånsavtalen med Åsane løper ut.

Bergens Tidende meldte lørdag at Huseklepp var kun detaljer unna en overgang til Obos-ligaklubben.

Åsane får økonomisk hjelp ekstern for å få avtalen i havn. BT skriver at også Haugesund vil betale deler av lønnen mens han spiller i Åsane.

– Det er en meget god samarbeidspartner som bidrar til at avtalen lar seg ordne for Åsane, skriver Obos-ligaklubben i presentasjonen av Huseklepp.

– Jeg har ikke kommentar til dette nå. Vi får se hva som skjer, uttalte Erik Huseklepp til TV 2 lørdag ettermiddag.

Huseklepp spilte i Brann fra 2005 til 2011, før han gikk til Bari, Portsmouth og Birmingham. I 2012 var han tilbake i Brann, men forlot klubben da kontrakten gikk ut ved nyttår.

Åsane presenterte venstreback Nikolai Harris som siste tilvekst i spillerstallen tidligere denne uken. Han kommer fra tredjedivisjonslaget Fløy.